Vrajitoare - Vrajitoarea Rodica Tamaduitoare - Vrajitoare

Vrajitoare, vrajitoarea, vrajitoare romania, magie, descantece, descantec , blesteme, blestem, dezleaga cununii, farmece, magie in cafea, tamaduitoare, prezice viitorul , ghiceste, amulte, amulte protectoare, mama omida, vrajitoarea rodica, voodo, regina magiei, magie , datul in carti , cum se fac farmece , carti de tarot , ghicit in cafea , totul despre tarot , prezicatoare

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe
vraji vrajitoare farmece magie romania wicca vrajitoare vrajitoare

Carti de tarot - LUMEA  


XXI - LUMEA


Corespondenta astrologica: Jupiter in Pesti, ca expresie a mantuirii, sau Jupiter in relatie armonioasa cu Saturn, ca expresie a sfarsitului fericit.Mitologie: Paradisul regasit, Insula Raposasilor, Campiile Elizee.Yi Jing: 55 Fong/Abundenta.


Descriere


Lumea arata unitatea regasita, trairea marii armonii si finalul fericit al oricarei evolutii. In timpul calatoriei Eroului, ea arata finalul fericit, paradisul regasit, in viata noastra acest lucru inseamna ca am ajuns la tinta. In putine cazuri insemna sfarsitul vietii, mai degraba o etapa intermediara foarte importanta. Pe planul trairilor exterioare inseamna ca ne-am gasit locul care ni se cuvine. In planul experientei interioare inseamna ca am facut un pas important, decisiv, spre autodevenire, autenticitate si intreg. Lumea reprezinta evenimente fericite, care ne fac sa ne bucuram de existenta noastra. Profesional: Lumea ne arata ca ne-am ales profesia justa si ne-am ales acel loc de munca ce ne convine sau, cel putin, ne aflam pe calea cea buna. Aceasta nu inseamna ca nu mai pot avea loc evolutii ulterioare. Simbolizeaza bucuria si succesul in munca, deschidere si armonie in relatiile cu ceilalti, contacte cu strainatatea sau calatorii.Constiinta: Lumea reprezinta experienta fericita de a fi parcurs un pas important spre autodevenire si de a simti cu profunda satisfactie ca ne indeplinim adevarata menire in viata. Cartea arata cum, din haosul duritatilor si contradictiilor incipiente se naste, incet-incet, o imagine de ansamblu perfect oranduita.Relatii personale: Cartea arata ca "suntem acasa" sau ca ne aflam in pragul experientei fericite de a intalni partenerul, care ne va fi tovaras de viata. Legatura pe care o caracterizeaza cartea este o prietenie de durata, o comuniune de viata sau casnicie cu cea mai profunda semnificatie pentru viata si evolutia noastra.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - JUSTITIA  


XX - JUSTITIA


Corespondenta astrologica: Jupiter/Uranus, in legatura armonioasa cu Soarele sau semnul Varsatorului, ca expresie a eliberarii si mantuirii.Mitologie: Dezgroparea comorii; Eliberarea frumoasei prizoniere; Descoperirea elixirului vietii; dar si Zeii si Eroii inviati din morti sau scapati din imparatia subpamanteana: Inanna, Osiris, Orfeu, Odiseu, Heracle, Psiheea si Enea.Yi Jing: 40 Hië/Eliberarea.


Descriere


Cartea Justitia poate fi usor interpretata gresit, daca ne luam dupa numele ei. Semnificatia unei carti trebuie intotdeauna desprinsa atat din imaginea reprezentata, cat si simbolurile sufletesti si mitologice din spatele ei. Cartea are o semnificatie strabatuta in totalitate de sentimentul fericirii, simbolizeaza pasul decesiv al devenirii de sine si orice forma de eliberare de griji si nevoi, de situatii sau legaturi ingrate, de complexe sau timiditate. Poate constitui si un indiciu cu privire la faptul ca "comoara" noastra se ascunde in intentiile legate de aceasta carte.Profesional: Cartea indica o faza decisiva, in legatura cu o concediere sau alta schimbare hotaratoare. Semnifica faptul ca resimtim despartirea ca pe o eliberare si noua cale ne va duce spre adevarata noastra chemare. Cand aceasta carte apare fara legatura cu modificari in plan profesional, ea este un indiciu asupra eliberarii de orice grija si apasare. Pe planul evenimentelor aceasta carte semnifica incheierea cu succes a unor examene, indatoriri sau proiecte deosebite.Constiinta: Justitia ne arata ca suntem in fata pasului hotarator de a mantui partile intunecate pentru a descoperi adevarata si luminoasa lor infatisare. Poate reprezenta trairi care ne fac sa intelegem ca ne-am izbavit de trairi si fixatii mai vechi. Reprezinta trezirea dintr-o existenta oarba si dobandirea constiintei asupra infinitei libertati si maretiei Creatiei.Relatii personale: Cartea arata ca vom gasi in relatia actuala sau in cea pe care o incepem adevarata "comoara". Nu este vorba de intalnirea propriu-zisa cu persoana visurilor noastre, ci profunda schimbare interioara, calea spre aceasta intalnire imbucuratoare.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - LUNA  


XVIII - LUNA


Corespondenta astrologica: Luna in Scorpion, sub forma cunoasterii intunecate a prapastiilor sufletului, sau soarele in a 8-a casa, sub forma coborarii in lumea subpamanteana.Mitologie: Labirintul regelui Minos din Creta, sau calatoriile lui Orfeu, Odiseu, Heracle, Psiheea si Enea in Hades.Yi Jing: 29 Kan/Abisul, Apa.


Descriere


Cartea Luna simbolizeaza misterioasa lume a intunericului, a noptii, in lumea de imagini a sufletului nostru. Partea luminoasa a lunii simbolizeaza visele romantice, fantezia si sensibilitatea. Cartea simbolizeaza in special latura intunecata, prapastiile ascunse ale sufletului nostru, temerile, cosmarurile, nesiguranta, presimtirile negre, groaza de Nevazut, teama de demonii din vechime care au denumiri noi: bacterii, virusi, atmosfera cu vapori de plumb, ploaie acida etc.Profesional: Cartea inseamna frica si nesiguranta locului de munca, ea se manifesta cu un aspect pronuntat irational. Chiar daca incercam sa ne autoconvingem ca nu avem motive sa ne temem, frica ramane. Angoasa, tracul, presimtirile negre pot fi imblanzite pentru un timp, dar nu pot fi eliminate. Infrangerea acestor temeri nu este posibila doar prin simpla evitare a unei anumite situatii, teama din noi ar gasi imediat un alt simptom. Doar coborarea in propriile profunzimi, calea prin frica, poate vindeca aceste sentimente.Constiinta: Cartea indica o mare sansa, dar si un pericol. Este vorba despre o calatorie in adancuri, in Hades, care constituie cea mai mare provocare a vietii. Pericolul consta in labirintul in care ne ratacim sau se ascunde in joaca cu fortele subconstientului. Etapele si eforturile pe care le pretinde aceasta calatorie sunt prezentate in jocul mitic: Inannas in lumea subpamanteana.Relatii personale: Cartea indica caracterul dumnevoastra visator, romantic, care face sa nasca sentimente pline de doruri ascunse, de vise, insa isi pastreaza semnificatia de nesiguranta si temere. Poate simboliza relatii in care avem de luptat cu gelozia si teama de a nu fi parasit, dar si faptul ca relatia desemnata de dumneavoastra nu este decat un vis, de cele mai multe ori un cosmar.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - STEAUA  


XVII - STEAUA


Corespondenta astrologica: Jupiter in a 11-a casa, in sensul increderii si clarviziunii.Mitologie: Binah sau Sofia, ca principiu al ratiunii superioare sau cele 7 Coloane ale Intelepciunii - Preotesele oracolului zeitei Isis.Yi Jing: 61 Giung Fu/Adevarul Interior.


Descriere


Steaua este cartea sperantei, intelepciunii si perceperii conexiunilor superioare. Ea arata ca planuim sau incepem anumite lucruri care vor duce in viitor si in a caror evolutie pozitiva ne cladim sperantele intemeiate. Adesea, nici nu suntem constienti de efectul cu bataie lunga a actiunilor initiate, privind inapoi vom realiza ce macazuri importante au fost asezate in perioadele marcate de Stea. In talmacirea traditionala, Steaua este considerata una din cele trei carti protectoare, care prevesteste o reusita imbucuratoare.Profesional: Cartea simbolizeaza faptul ca ne aflam la inceputul unei activitati de mari perspective: inceputul unei cariere sau alte intreprinderi de viitor. Proiectele, tratativele si asumarea afacerilor care au loc sub semnul acestei carti sunt de mare viitor si promitatoare de succes.Constiinta: Steaua arata ca ne planuim viitorul. Este vorba despre intelegerea profunda a unor interconexiuni superioare, care ne permit sa depasim ingustimea orizontului nostru. Este ca si cum am privi lucrurile din perspectiva de pasare, peste obstacolele care se ingramadesc in jurul nostru, permitand deschiderea unor vaste orizonturi asupra unui viitor fast.Relatii personale: Steaua semnaleaza intalniri cu semnificatie profunda si legaturi stimulatoare si de viitor. Relatiile de parteneriat se gasesc sub semnul unei stele norocoase.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - TURNUL  


XVI - TURNUL


Corespondenta astrologica: Uranus/Saturn, expresie a sfaramarii subite a crustei.Mitologie: Prevestirea tainica a regelui Baltazar; sau castrarea titanului Cronos de catre fiul sau, Zeus; construirea turnului din Babilon, trambitele din Jerihon, sfarsitul Sodomei si Gomorei.Yi Jing: 51 Dsen/Tulburarea, Zdruncinarea.


Descriere


Turnul arata ca ne-am zidit intr-o pretinsa siguranta care dintr-o data incepe sa se clatine. Pot fi afectate principiile noastre de viata si conceptia despre siguranta si, nu in ultimul rand, prieteniile si relatiile de parteneriat. Turnul reprezinta acel concept care ne-a oferit siguranta si adapost, dar acum ne-a ramas stramt. Este vorba despre experiente neasteptate, adevarate strafulgerari ale spiritului care prabusesc vechea conceptie. Este vorba de siguranta noastra si aceste schimbari neasteptate sunt percepute ca adevarate catastrofe. Aceasta strapungere poate fi produsa de propria gandire sau declansata de un eveniment exterior.Profesional: Turnul arata ca suntem smulsi dintr-o situatie ingusta si rigida, pentru a ne desfasura in voie intr-un mediu mai viu. Aspectul revolutionar al acestei carti este exprimat printr-o regula care vine prin noi insine sau ne este anuntata. Cartea poate simboliza prabusirea unei tentative, neasteptata esuare a unor asteptari considerate certe. Indata ce ne vom elibera de ruine vom respira usurati, realizand ca am scapat dintr-o inchisoare familiara.Constiinta: Cartea semnifica o brusca si cutremuratoare intelegere care face sa se clatine, chiar sa se prabuseasca, convingerile ferme de pana acum. Este vorba, la inceput, de a constientiza lucruri neplacute pe care le-am purtat de mult in noi sub forma unor presimtiri rele. Acum, cand patrund in constiinta noastra, spulbera conceptiile rigide, chiar fortate, din conceptul nostru de siguranta, ramanand doar o gramada de cioburi. Turnul poate simboliza o constiinta revolutionara si trairea unei "experiente-Evrica" cand gasim solutia unei probleme ramase nerezolvate multa vreme.Relatii personale: Forta exploziva a acestei carti poseda ceva distructiv. Simbolizeaza prabusirea atunci cand ne cramponam prea tare de ceva sau de o relatie care devenise practic o inchisoare. Ea poate arata ca ne-am ascuns in spatele unui zid de raceala, rigiditate si inabordabilitate pentru ca acum sa ne deschidem unei noi relatii.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - DIAVOLUL  


XV - DIAVOLUL


Corespondenta astrologica: Pluto, sub forma expresiei puterii intunecate.Mitologie: Tentatia, principele lumesc, ingerii cazuti Semhasal, Azazel, Helel, Samael si Luceafarul Diminetii cel decazut, Lucifer, identificat cu Satana; Iuda, tradatorul.Yi Jing: 36 Ming I/Intunecarea Luminii.


Descriere


Dintre toate cartile de Tarot, Diavolul poate fi deslusit cel mai greu (corespunzator naturii sale), intrucat pentru fiecare are o infatisare anume. Partea comuna rezida in experienta dependentei, lipsei de vointa, esecului. Corespunde laturii intunecate a mai multor carti de Tarot. Ca tentatie ne apare de cele mai multe ori intr-o forma imbietoare. Cartea ne arata ca ne jucam cu focul si trebuie sa fim atenti sa nu ne frigem degetele. Intr-un plan profund, cartea simbolizeaza ca, in contextul intrebarii puse, intram in contact cu latura noastra intunecata.Profesional: Diavolul inseamna ca forta morala, convingerile si bunele noastre principii sunt supuse ispitei. Poate fi vorba de afaceri posibile care asigura un castig gras pentru ca abuzam de nestiinta partenerului de afaceri. Este posibil sa ni se dea sarcini care contravin principiilor noastre, iar daca le refuzam suntem in pericol. Si in acest caz, Diavolul este viclean, ne ofera "ajutor" pentru linistirea constiintei: afacerea murdara pare o adevarata binefacere, nu avem retineri morale.Constiinta: Cartea arata ca ajungem sa ne cunoastem laturile intunecate, experiente care ne ajuta sa devenim constienti de lipsa noastra de libertate. Rareori este vorba de obsesie, pofta de putere si dorinta de a ucide sau de dependenta sufleteasca. De regula, este vorba de laturile murdare ale existentei cotidiene, de care ne rusinam, dar de care nu ne putem debarasa: neseriozitatea, minciuna, cleptomania sau goana dupa placeri. Cartea simbolizeaza si ideile fixe pe care le urmarim obsesiv sau poate exprima o conceptie de viata in care ne temem de raul "din afara" fara sa ne dam seama ca privim in oglinda sufletului nostru.Relatii personale: Diavolul isi prezinta latura cea mai "seducatoare": tentatiile excitante, pasionale si senzuale, dar trebuie inteleasa si ca avertisment. Poate indica orice fel de degenerare nefericita a unei relatii, cum sunt complicatiile sufletesti, dependenta, tirania, senzualitatea plina de cruzime si mentalitatea de santajist.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - CUMPATAREA  


XIV - CUMPATAREA


Corespondenta astrologica: Venus, in sensul armoniei si ponderarii.Mitologie: Nemesis, zeita greaca a masurii si cumpatarii, pastratoarea ordinii divine.Yi Jing: 15 Kien/Modestia.


Descriere


Cumpatarea inseamna "masura justa". Armonia, echilibrul, calmul si pacea sufleteasca constituie trasaturile caracteristice Cumpatarii. Cartea simbolizeaza experienta benefica de a fi sanatos si echilibrat sufleteste, de a ne aprecia si respecta pe noi insine si in armonie cu mediul inconjurator, vindecarea si insanatosirea.Profesional: Cartea simbolizeaza o atmosfera de lucru amicala, armonioasa, rezolvarea cu calm a sarcinilor, un ritm de lucru care ne permite sa ramanem calmi si degajati. Aceasta stare nu are nimic de-a face cu lenea, lipsa de interes, slabiciunea sau neglijenta. Dimpotriva, ea reprezinta o liniste plina de vigoare, care permite sa se actioneze cu siguranta si eficienta pentru atingerea scopului.Constiinta: Simbolizeaza armonia dintre corp, suflet si spirit, impacarea cu noi insine, ca suntem in armonie cu Marele Intreg, intr-o stare de detasare calma, ca ne apreciem si am lasat in urma excesul de zel, chinuitoarele indoieli si autoacuzarea vinovata. Astfel, vom putea sa indreptam pasii altora spre fericire si sa fim un exemplu demn de urmat.Relatii personale: Cartea simbolizeaza faza pasnica a intelegerii armonioase, intalnirii amicale si deschise, a atractiei dragastoase. Aceasta experienta poate fi traita numai in liniste. Intimitatea sufleteasca si modestia plina de farmec vor fi trasaturile acestei experiente. Cartea poate anunta legaturi noi care vor aduce fericire.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - MOARTEA  


XIII - MOARTEA


Corespondenta astrologica: Saturn in casa Numarul 8. Planeta frontierei, a separarii si despartirii in campul decesului si devenirii.Mitologie: Fratii Thanatos (Moartea) si Hypnos (Somnul), fiii Noptii (Nyx).Yi Jing: 59 Huan/Dizolvarea.


Descriere


Moartea inseamna despartire, marea renuntare, sfarsitul, dar ea devine si un precursor al noului. Ne pune in primul rand in vedere sfarsitul. Partea buna poate consta intr-o izbavire de pace pe care am dorit-o de multa vreme, insa vom trece si prin experiente dureroase. Cartea reprezinta sfarsitul natural si faptul ca a sosit momentul sa dam drumul la ceva. Este pe nedrept o carte temuta. Cei care privesc totul in roz si care nu o inteleg o talmacesc doar ca vestitor al Noului si vor sa ne priveze de trairea profunda a despartirii si de atitudinea pozitiva fata de viata.Profesional: Moartea semnifica sfarsitul activitatii noastre de pana acum, ne cere sa renuntam la sarcini si sa ne golim in interior pentru a fi pregatiti pentru ce va urma. Trebuie sa incheiem in liniste socotelile cu trecutul si sa ne punem intrebarea daca am indeplinit asteptarile puse de noi. In acest mod putem sa ne despartim cu sentimentul implinirii.Constiinta: Cartea inseamna ca am ajuns la sfarsitul unui proces evolutiv si trebuie sa renuntam la vechea imagine despre lume sau identitate. Este vorba despre conceptii, pareri sau convingeri, care nu provin din propria noastra fiinta, ci care au fost imprumutate adesea intr-un mod necritic. Poate fi vorba si de profiluri sau masti cu efect, zamislite de noi, si la care renuntam acum pentru ca adevaratul chip sa iasa la lumina si sa se dezvolte. In plan profund aceasta carte inseamna ca dobandim o imagine noua despre moarte.Relatii personale: Moartea inseamna ca o faza evolutiva se apropie de sfarsit, deseori simbolizeaza si despartirea de un tovaras de drum. Chiar daca este extrem de dureroasa, nu ne putem sustrage acestei experiente, pentru ca cel care fuge este expus blestemului. Dimpotriva, ar trebui sa-i multumim tovarasului nostru pentru timpul petrecut impreuna si sa-i uram ramas bun cand va porni pe noul sau drum.




[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - SPANZURATUL  


XII - SPANZURATUL


Corespondenta astrologica: Pestii, in sensul sacrificiului si iluminarii, Soarele in a 12-a casa, ca prizonierat si rasturnarea cursului vietii, in baza unei intelegeri profunde.Mitologie: Toti eroii inlantuiti sau spanzurati: Prometeu de Caucaz, Odin de Frasinul Lumii numit Yggdrasil, Attis de Pin si Semhasal de Cerul Sudului sub forma Constelatiei Orion. Dar si Ionas, in pantecul pestelui.Yi Jing: 12 Pi/Stagnare


Descriere


Spanzuratul inseamna ca stagnam sau ca am ajuns intr-un impas. In imobilitatea exterioara a acestei linisti fortate zace atat necesitatea, cat si ocazia de a ajunge la o rasturnare a cursului vietii care rezulta dintr-o schimbare a conceptiei profunde asupra lumii. Pasivitatea acestei perioade este reprezentata cel mai bine prin imaginea unei boli, uneori simbolizata de aceasta carte. Pe de o parte reprezinta o dificultate aparent insurmontabila, iar pe de alta parte reprezinta acea situatie unica ce necesita cele mai mari eforturi si mobilizarea completa a omului.Profesional: Cartea semnifica stagnarea, intarzieri apreciabile, chiar impiedicarea proiectelor noastre. Acestea apar rareori prin surprindere. La inceput apar maruntisuri suparatoare pe care nu le luam in seama, abia suma lor face ca lucrurile sa evolueze mai lent si in final se produce stagnarea. Nici staruinta, nici agresivitatea actiunilor nu sunt rentabile, unica scapare este intelegerea profunda ca am gresit drumul. Abia cand vom fi dispusi sa ne schimbam modul de gandire si sa ne reprofilam vor incepe sa se rezolve dificultatile.Constiinta: Cartea exprima o criza. Ne-am blocat intr-o conceptie imuabila si nu mai putem inainta. In acest domeniu se afla intreaga maretie a acestei carti. Deseori este vorba de o boala, de un somaj care ne procupa atat de mult, incat vom fi dispusi sa adoptam o noua viziune asupra lumii si sa acceptam un nou domeniu de activitate. Daca am ajuns intr-un impas si nu ne dam seama unde am gresit, ne sunt de ajutor calmul si rabdarea. Daca am stat in asteptare, avem parte de iluminare si intelegem clar ceea ce pana acum am trecut cu vederea.Relatiile personale: Cartea capata adeseori semnificatia cea mai apasatoare. Suntem blocati in situatia neplacuta in care ne aflam. Fie ca traim fara o legatura de durata si incercam zadarnic sa ajungem la o relatie de parteneriat bazata pe incredere, fie ca ne-am impotmolit intr-o relatie dificila si incercam fara succes sa scapam. Solutia este: schimbarea opticii, a modalitatii de gandire si sa intelegem ce am facut sau am apreciat gresit.




[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - DREPTATE  


XI - DREPTATEA


Corespondenta astrologica: Jupiter/Marte, ca forta de judecata si Venus in Balanta in sensul corectitudinii si ponderarii.Mitologie: Horele, zeitele anotimpurilor in mitologia greaca, Dike (Dreptatea) si Eunomia (Legitatea).Yi Jing: 21 Schi Ho/Razbirea, Reforma.DescriereCartea Dreptatea contine mai multe cercuri tematice. Ea reprezinta intelegerea clara, obiectiva, sentinta data in cunostinta de cauza, incoruptibilitatea, ponderarea si corectitudinea, arata ca ni se va face dreptate. In plan cotidian arata ca percepem mediul inconjurator ca pe un ecou si suntem confruntati cu urmarile actelor noastre. Acolo unde ne comportam cinstit si corect primim recunoasterea actiunilor noastre, vom esua insa acolo unde incercam sa obtinem avantaje, pe cai ascunse, utilizand mijloace indoielnice. Cartea exprima un grad inalt de responsabilitate privind propriile actiuni.Profesional: "Dreptatea" inseamna, pe de o parte, ca am reusit sa obtinem claritate cu privire la modul in care se pun problemele si scopul pe care il urmarim si ca dobandim o judecata limpede asupra modului in care trebuie sa procedam in continuare. Ea arata ca putem conta pe un tratament corect si ponderat, insa vom suferi esecuri acolo unde vom incerca sa inselam si sa mintim. Aceasta carte constituie simbolul pentru practici corecte in afaceri si rasplatirea acestora intr-un mod corespunzator.Constiinta: Dreptatea arata ca ne aflam intr-o faza de lucidizare, de obiectivizare, in care ne vom da toata silinta de a ne forma o imagine clara si o parere lipsita de orice prejudecata asupra problemelor cu care suntem confruntati. In context, determinante nu sunt sentimentele si senzatiile noastre, ci gandirea noastra logica.Relatii personale: Aceasta carte subliniaza principiul corectitudinii si ponderarii. Ea nu semnifica insa neaparat destindere si sange rece, ci si existenta unor pozitii imuabile. Ea poate exprima la fel de bine echilibrul de forte, in sens armonic, cat si echilibrul groazei. Semnificatia principala se afla in imaginea: "Dupa cum iti asterni, asa vei dormi".


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - ROATA DESTINULUI  


X - ROATA DESTINULUI


Corespondenta astrologica: Saturn, in manifestarea sa de stapan asupra timpului si dascal.Mitologie: Tyche, zeita norocului, sau Fortuna (derivat din "vortumna" = "cea care face sa se roteasca anul - care invarte roata -").Yi Jing: 50 Ding/Creuzetul.DescriereRoata Destinului, in functie de atitudinea adoptata in fata destinului, apare fie ca expresie a neputintei, fie ca indiciu privind o experienta de viata care ne permite sa progresam si sa ne maturizam. Pe planul evenimentelor indica situatii asupra carora nu putem exercita nici o influenta. Incetinirea Rotii semnifica in acest caz ca ceea ce ne-am pus in gand nu vrea sa reuseasca. Roata Timpului ne arata ca nu a sosit inca momentul sa trecem la realizarea proiectului nostru. Latura ascendenta a Rotii simbolizeaza schimbari fericite, placute, dar si surprinzatoare.Profesional: Cartea simbolizeaza neputinta si monotonia unei rutine plictisitoare, insa intelegerea sensului aprofundat al cartii cere patrunderea pana la semnificatia de baza. Jugul pe care il simtim ne face docili si face sa se nasca in noi disponibilitatea de a ne lua singuri soarta in mana. Roata indica schimbari profunde la care ne obliga Destinul. Cu cat vom accepta acest destin de buna voie, cu atat mai mult vom fi capabili sa-l modelam, intalnind, prin aceasta, si latura pozitiva a Rotii. Daca celelalte carti ne indica faptul ca ne aflam pe partea ascendenta a Rotii, putem sa folosim momentul pentru a obtine succese, avansari sau alte avantaje, daca ele indica latura descendenta, trebuie sa ne pregatim sa intelegem in amanunt situatia in care ne aflam pentru a recunoaste, in spatele unei pierderi, a unui insucces sau a unei concedieri pe care drum ne va purta Destinul pasii.Constiinta: Roata Destinului simbolizeaza faptul ca trebuie sa intelegem ca Roata Timpului ne obliga mereu la progres necontenit. In absenta acestei legitati am cadea cu usurinta intr-o comoditate imobilizatoare. Roata Destinului ne confrunta cu experiente mereu noi, carora trebuie sa le facem fata, pentru ca, prin intermediul lor, sa ne maturizam.Relatii personale: Cartea arata ca trebuie sa acceptam starea de fapt, fie ca nu avem un partener de viata, fie ca traim intr-o relatie nemultumitoare. In acest caz trebuie sa intelegem ca avem ceva de invatat din aceasta situatie, inainte de a putea conta pe o schimbare imbucuratoare


Corespondenta astrologica: Saturn, in manifestarea sa de stapan asupra timpului si dascal.Mitologie: Tyche, zeita norocului, sau Fortuna (derivat din "vortumna" = "cea care face sa se roteasca anul - care invarte roata -").Yi Jing: 50 Ding/Creuzetul.DescriereRoata Destinului, in functie de atitudinea adoptata in fata destinului, apare fie ca expresie a neputintei, fie ca indiciu privind o experienta de viata care ne permite sa progresam si sa ne maturizam. Pe planul evenimentelor indica situatii asupra carora nu putem exercita nici o influenta. Incetinirea Rotii semnifica in acest caz ca ceea ce ne-am pus in gand nu vrea sa reuseasca. Roata Timpului ne arata ca nu a sosit inca momentul sa trecem la realizarea proiectului nostru. Latura ascendenta a Rotii simbolizeaza schimbari fericite, placute, dar si surprinzatoare.Profesional: Cartea simbolizeaza neputinta si monotonia unei rutine plictisitoare, insa intelegerea sensului aprofundat al cartii cere patrunderea pana la semnificatia de baza. Jugul pe care il simtim ne face docili si face sa se nasca in noi disponibilitatea de a ne lua singuri soarta in mana. Roata indica schimbari profunde la care ne obliga Destinul. Cu cat vom accepta acest destin de buna voie, cu atat mai mult vom fi capabili sa-l modelam, intalnind, prin aceasta, si latura pozitiva a Rotii. Daca celelalte carti ne indica faptul ca ne aflam pe partea ascendenta a Rotii, putem sa folosim momentul pentru a obtine succese, avansari sau alte avantaje, daca ele indica latura descendenta, trebuie sa ne pregatim sa intelegem in amanunt situatia in care ne aflam pentru a recunoaste, in spatele unei pierderi, a unui insucces sau a unei concedieri pe care drum ne va purta Destinul pasii.Constiinta: Roata Destinului simbolizeaza faptul ca trebuie sa intelegem ca Roata Timpului ne obliga mereu la progres necontenit. In absenta acestei legitati am cadea cu usurinta intr-o comoditate imobilizatoare. Roata Destinului ne confrunta cu experiente mereu noi, carora trebuie sa le facem fata, pentru ca, prin intermediul lor, sa ne maturizam.Relatii personale: Cartea arata ca trebuie sa acceptam starea de fapt, fie ca nu avem un partener de viata, fie ca traim intr-o relatie nemultumitoare. In acest caz trebuie sa intelegem ca avem ceva de invatat din aceasta situatie, inainte de a putea conta pe o schimbare imbucuratoare




[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - EREMITUL (pustincul)  


IX - EREMITUL (PUSTNICUL)


Corespondenta astrologica: Saturn in Varsator, ca aspiratie spre intelepciune si pastrarea independentei.Mitologie: Nestor, sfetnicul intelept al lui Agamemnon si altor eroi din Razboiul Troian.Yi Jing: 52 Gen/Starea de nemiscare, Muntele.DescriereEremitul este cartea atitudinii retrase si a reculegerii interioare, caracterizeaza fazele introvertite de viata, in care incercam sa ne gasim linistea si sa ne regasim pe noi insine. Reuneste in sine doua extreme valoroase: profunzimea trairii si inaltimile cunoasterii. Multa lume se teme pe nedrept de aceasta carte. Numai atunci cand calitatile sale sunt gresit intelese se poate ajunge la stari de anxietate, singuratate, parasire. Cel care urmeaza de buna voie chemarea Eremitului va descoperi ca a castigat in limpezime, in forta si experienta benefica de a putea fi singur cu el insusi.Profesional: Eremitul reprezinta o perioada de reculegere, de introspectie, in care obtinem claritatea asupra a ceea ce dorim sa realizam in plan profesional. Acest lucru poate duce la o totala rasturnare de valori privind acceptiunile noastre de pana acum asupra succesului, recunoasterii meritelor, prestigiului, angajamentului, banilor si indatoririlor. Aceasta cunoastere ne apropie simtitor de necesitatile reale si de adevarata noastra chemare. Pe langa marea tarie de caracter se manifesta si o profunda certitudine interioara datorita careia reusim sa transpunem in fapt noile teluri. Constiinta: Cartea reprezinta faptul ca adoptam o atitudine retrasa pentru a ne putea apropia, fara influenta celorlalti, de noi insine. Deseori, Eremitul simbolizeaza acele perioade in care suntem in cautarea singuratatii pentru a ne concentra asupra unei probleme sau a astepta clarificarea corecta, de la sine, a lucrurilor. Aceste perioade de liniste sunt insotite in mod eficient de asceze, posturi, meditatii, taceri sau exercitii spirituale. Rezultatul acestor experiente consta intr-o apreciabila crestere a intelepciunii de viata, curajului, fortei si claritatii depline. Relatii personale: Cartea este ambivalenta: poate simboliza si insingurarea in cadrul unei relatii. Semnificatia ei principala se gaseste in profunda cunoastere a aspectelor care sunt intr-adevar importante in relatia noastra. Deseori, ea conduce spre forme mai mature ale iubirii, la impunerea benevola a unor limite care sa creeze prilejul trairii in profunzime a experientei unei vieti in doi. Mai poate semnifica si dobandirea intelegerii ca una din cele mai importante premise pentru o relatie de mare intensitate rezida in capacitatea partenerilor de a sti sa fie cateodata si singuri.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - PUTEREA  


VIII - PUTEREA


Corespondenta astrologica: Leul, in sensul incuviintarii date vietii, vitalitatii, mandriei, placerii si pasiunii.Mitologie: Zeitele calarind goale pe spinarea leilor. Hebe, sotia zeului furtunii la hititi; Heba, sotia lui Heracle. Sau marea zeita babiloniana, Istar, care ia taurul ceresc de funie pentru a-l conduce impotriva lui Urduc, in orasul lui Ghilgames; nimfa greaca Kyrehna, cea care, neinarmata, invinge leul. Yi Jing: 26 Da Ciu/Puterea de imblanzire a Maretului.DescriereCartea Puterea are o anumita inrudire cu cartea Magul. Si aici puterea neobisnuita se bazeaza pe secretul profundei armonii interioare. In aceasta carte, vitalitatea, curajul si pasiunea sunt expresia concilierii dintre omul civilizat si natura sa animalica. Cartea arata ca scopul urmarit nu poate consta in a ne ascunde pornirile instinctuale in spatele unei spoieli de virtute, ci de a intampina deschis fortele arhaice, inspaimantatoare, care salasluiesc in noi, pentru a le imblanzi treptat prin acceptare plina de iubire. In acest mod ne vor sta la dispozitie aceste forte arhaice si toate rezervele de putere pe care, pana acum, le-am intrebuintat pentru reprimarea acestor instincte.Profesional: Cartea simbolizeaza ca ne daruim rezolvarii sarcinilor cu energie si pasiune, exprima curajul si spiritul intreprinzator. Ea indica perioada unei extraordinare forte creatoare, a unei mari motivatii si bucuria succesului. Constiinta: Puterea este un indiciu cu privire la o schimbare importanta, Leul Rosu este considerat mijlocul de a transforma in aur substantele inferioare. Transpus asupra omului aceasta inseamna ca sarcina noastra consta in a "innobila", in triplul sens al cuvantului, adversitatea dintre constiinta noastra civilizata si natura noastra animalica, respectiv: "anihilare" a adversitatii, "pastrator" al acestor forte si "ridicare" a acestora pe un plan superior, unde nu se infrunta, ci se aliaza, rezultand o putere unita si invincibila. Relatii personale: Cartea simbolizeaza relatii caracterizate de o mare vitalitate, de un temperament vulcanic si iesiri dramatice. Legaturi de aceasta natura constituie de regula un tezaur de forta care reprezinta un nesecat izvor de energie pentru viata noastra cotidiana.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - FAETONUL  


VII - FAETONUL


Corespondenta astrologica: Berbecul, simbolul punerii in miscare a fortelor.Mitologie: Pornirea la drum a Eroului Solar, dar si prabusirea sa; progeniturile zeitatilor si eroilor, Faeton, Icar, dar si Bellerofon, cel ce-l calareste pe Pegas, armasarul inaripat.Yi Jing: 4 Mong/Nechibzuinta tineretii.DescriereFaetonul simbolizeaza marele salt spre inainte. Arata ca pornim pe propriul drum, iar fortele care ne propulseaza sunt dorinta de libertate, orgoliul, cautarea paradisului pierdut sau ambitia noastra de afirmare. Este singura carte de Tarot care simbolizeaza pornirea la drum cu incredere si bucurie. Avem de-a face cu o inaintare cutezatoare, plina de vigoare, cu spirit intreprinzator si o mare disponibilitate de asumare a riscurilor. De asemenea, indica o iscusinta deosebita, dar totodata si lipsa de experienta, de aceea ea trebuie inteleasa si sub forma de avertisment: de a nu supraevalua propriile puteri, de a nu ne prezenta prea siguri pe noi sau prea euforici. Profesional: Faetonul simbolizeaza ca am facut un pas important inspre dobandirea independentei, arata nazuinta noastra spre succes, forta si dorinta noastra de a ne impune, vitejia si disponibilitatea noastra de a ne asuma riscuri. El reprezinta inceputul increzator al unei noi cariere, preluarea unor sarcini si raspunderi mai mari, faptul ca ne aflam pe calea succesului, avertizandu-ne de eventuala lipsa de scrupule sau supraevaluarea propriilor puteri.Constiinta: Faetonul simbolizeaza sentimentul propriei valori, desprinderea de bunurile spirituale preluate, edificarea unei imagini proprii asupra lumii si cutezatorul pas cu care pot fi strabatute si cele mai mari dificultati. Deseori se pune problema depasirii unor contradictii interioare: intre sentiment si ratiune, vointa si pornire instinctuala, dorinta si realitate. Relatii personale: Cartea inseamna inceputul unei noi legaturi care atrage cu sine desprinderea cu usurinta de un mediu vechi si bine cunoscut. Poate semnifica insa si "vantul proaspat" care incepe sa adie intr-o relatie impamantenita, care sterge unele manifestari de oboseala si da peste cap obisnuinte si rutine.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - INDARGOSTITII  


VI - INDRAGOSTITII

Corespondenta astrologica: Venus/Jupiter, ca expresie a celei mai mari iubiri si Venus/Marte, ca optiune sub influenta dragostei.Mitologie: Personificarea Luceafarului de dimineata, zeita dragostei, Afrodita, Inanna si Venus, si corespondentul ei masculin inarmat cu arcul cu sageti, Eros, Amor si Cupidon; sau Paris, cel care trebuie sa aleaga intre Hera, Atena si Afrodita.Yi Jing: 8 Bi/Coeziunea, Armonia.DescriereCartea uneste doua teme, indica o mare experienta de dragoste, dar ne aduce in fata ochilor si faptul ca de acest pas este legata si o hotarare necesara: renuntarea la cadrul de viata de pana acum si marturisirea unei singure iubiri. Pe vremuri aceasta carte era denumita "Optiunea". Ea poate face trimitere si la o decizie necesara, care poate sa nu aiba nici o legatura cu iubirea, in aceste cazuri semnifica necesitatea de a lua decizia din toata inima, fara manie si fara a pastra deschise mai multe portite. In orice caz, ea semnifica un "DA" mare, fara retineri. Profesional: Cartea arata ca trebuie, cumpanind si tinand cont de toti factorii implicati, sa adoptam o pozitie clara si hotaratoare pentru comportamentul nostru ulterior. Poate fi vorba de decizii care sa modifice cursul devenirii noastre profesionale, sa ne decidem pentru un nou loc de munca, un nou domeniu de activitate sau un proiect anume, dar ea nu indica neaparat noul. Poate semnifica renuntarea la anumite retineri interioare si optarea clara si fara retineri pentru profesia exercitata la momentul respectiv. Constiinta: "Indragostitii" arata ca devenim constienti de capacitatile de care dispunem si ca realizam faptul ca vom reusi sa traim o experienta profunda si coplesitoare, numai daca ne vom impune anumite limite si vom opta deschis, fara retineri, pentru alegerea odata facuta. Numai daca vom reusi sa fortam adoptarea unei decizii fara compromisuri, pe care sa o sustinem cu toata fiinta, vom gasi calea spre o traire profunda si aducatoare de fericire. Relatii personale: Cartea simbolizeaza marea dragoste, care ne atinge si ne strabate profund. Ea este legata, intr-o mica masura, de sentimentul de a fi indragostit. Cartea poate face trimitere la o noua legatura sau sa semnifice ca fericirea poate fi gasit in relatia de parteneriat existenta. Caracterul decizional al cartii ne arata ca izvoarele datatoare de fericire ni se vor deschide numai daca ne vom "limita" de buna voie si ne vom da consimtamantul de a parcurge acest drum impreuna cu o anumita persoana. Cartea ne cere sa incetam sa ne mai mintim si sa recunoastem ca idealul nu se afla la vedere sau la indemana noastra, ci se ascunde, poate, in partenerul nostru, in speranta si asteptarea de a fi in sfarsit descoperita. Drumul care duce la acest celalalt om este: Optiunea.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - MARELE PREOT  


V - MARELE PREOT


Corespondenta astrologica: Soarele in Sagetator, ca mesager si dascal al valorilor religioase.Mitologie: Cheiron, centaurul intelept si prieten al omului: dascal si educator al multor Eroi.YI Jing: 45 Tsui/Colectia.DescriereMarele Preot simbolizeaza lumea credintei si profunda incredere, izvorata din certitudinea pe care ne-o confera credinta. Este considerata una din cele trei carti protectoare care, in principiu, influentau cursul evenimentelor intr-un mod favorabil, intrucat fortele de incredere exprimate de el se refera la increderea in noi insine, dar si la increderea intr-un sens profund al vietii noastre personale si la increderea privind viitorul. Marele Preot ne arata calea spre etica si virtute si reprezinta principiile noastre personale, izvorate din valorile morale fundamentale. Profesional: Cartea semnifica faptul ca suntem framantati de intrebari asupra intelesurilor, simbolizeaza cautarea continuturilor profunde, a sarcinilor care sa ne confere implinire, poate face trimitere la o situatie particulara in activitatea profesionala cand suntem chemati sa ramanem credinciosi principiilor noastre morale si sa nu ne lasam implicati in uneltiri murdare.Constiinta: Marele Preot arata ca suntem preocupati de intrebari privind descifrarea sensurilor si ca supunem principile noastre de credinta si de valoare unei introspectiuni. Simbolizeaza tocmai planul deosebit de subiectiv al experientei noastre de credinta, care se sustrage unei verificari generale, insa fara sa piarda din importanta. Cartea reprezinta o ascutire a capacitatii noastre de judecata morala prin intermediul careia deosebim binele de rau, precum si o experienta religioasa de natura sa ne schimbe intregul curs al vietii. Relatii personale: Marele Preot arata ca ne aflam intr-o faza in care increderea si atractia reciproca sunt in crestere, evoluam in baza unor idealuri privind relatiile de parteneriat si in comportamentul nostru devine determinanta virtutea personala. In planul evenimentelor aceasta carte reprezinta dorinta sau intentia noastra de casatorie.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - STAPANUL  


IV - STAPANUL


Corespondenta astrologica: Soarele in Capricorn, in sensul responsabilitatii, ordinii, sigurantei, structurii, continuitatii si perseverentei.Mitologie: Parintele stramosesc, Abraham, Isaac si Iacob.Yi Jing: 7 Schi/Armata.DescriereStapanul reprezinta elementul structurant, nevoia noastra de sensibilitate, siguranta si continuitate, arata nazuinta noastra de a dobandi independenta fata de conditiile impuse de natura. El corespunde nazuintei noastre de civilizare datorita careia construim case, sisteme de incalzire sau climatizare, masini sau avioane, scoli etc. Deseori se exagereaza in aceste privinte, dar aceasta nu trebuie sa ne descurajeze sa dam aprecierea cuvenita laturilor pozitive ale acestei carti, care de multe ori e privita cu suspiciune. Stapanul arata simtul nostru de ordine, luciditate, disciplina, responsabilitate si mod de actiune pragmatic, dar si exagerarea acestora sub forma de rigiditate, lipsa de vioiciune, perfectionism si dorinta de stapanire.Profesional: Cartea simbolizeaza interesul nostru sa facem ordine si sa transpunem in realitate planuri pe care le avem de multa vreme, inseamna concepte clare, disciplina, staruinta, hotarare, dorinta de preluare a raspunderii. Este vorba de o munca grea, pe parcursul careia nu ni se face nimic cadou, a carei reusita depinde numai de vrednicia de care dam dovada.Constiinta: Stapanul arata ca ne ascutim simtul realitatii si procedam pragmatic, metodic si lucid, tot ce a fost haotic primeste acum structura si limpezime, dorintele si planurile pot fi realizate, dupa ce acestea sunt supuse unei verificari critice. Pe un plan mai profund, poate simboliza controversa dintre diferitele laturi ale imaginii paterne: in rolul de sustinator si garant al sigurantei sau cel care pretinde disciplina si supunere si ramane rece si intangibil prin distanta care il separa de noi.Relatii personale: Cartea indica o perioada in care legaturile noastre pot fi cimentate, conferindu-li-se un cadru pe care te poti bizui, cu caracter de durata. Latura lucida si critica a Stapanului poate lua si un caracter deziluzionant, constituind un pericol de rigiditate excesiva sau ingustare in sfera relatiilor.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - STAPANA  






III - STAPANA





Corespondenta astrologica: Venus din Taur, in sensul fecunditatii si cresterii.Mitologie: Marea zeita-mama sub toate denumirile ei: Inanna, Istar, Anat, Astarte, Afrodita si Demeter, precum si pamantul-mama sub numele de Gheea sau Rhea.Yi Jing: 48 Dsing/Fantana.DescriereStapana simbolizeaza forta inepuizabila a naturii, cu ajutorul careia este perpetuata viata. Prin aceasta, ea reprezinta vitalitatea, fertilitatea, cresterea si nasterea noului. Constituie izvorul nesecat a tot ceea ce este viu, arata potentialul nostru creativ si capacitatea de a receptiona stimuli din care sa facem sa se nasca noul. In plan trupesc simbolizeaza cresterea si fertilitatea, in plan spiritual simbolizeaza bogatia de idei si inventivitatea, iar in planul constiintei este vorba de cresterea capacitatii gnostice.Profesional: Cartea arata ca ne aflam intr-o faza in care sunt eliberate mari cantitati de energie. Pentru artist, scriitor, muzician sau in domeniul publicitar, cartea reprezinta creativitate, pentru tehnician, inginer sau proiectant, idei noi si surprinzatoare, iar in restul domeniilor de activitate semnifica vointa de schimbare, de innoire, de crestere si o vioiciune sporita. Stapana mai semnifica si faptul ca trebuie sa ne adaptam la conditii de munca diferite, ca se va intampla ceva nou care ne va smulge din rutina. In unele cazuri indica inceputul unei noi cariere sau pozitii. Chiar daca nasterea este dureroasa, schimbarea pe care o simbolizeaza Stapana reprezinta, de obicei, un castig.Constiinta: Cartea semnifica noi cunoasteri si perceptii care pot fi placute sau neplacute, dar vor imbogati cunoasterea. Ele ne invata ca nimic nu este vesnic, dar din tot ce este trecator se naste mereu ceva nou. Pe un plan profund, Stapana poate semnifica controversa dintre cele doua aspecte ale imaginii mamei: cea luminoasa, grijulie si sursa de viata si cea intunecata, descrisa de Jung ca "mama salbatica".Relatii personale: Cartea reprezinta schimbarea, innoirea, un spor in sens familial, schimbare in relatia de parteneriat, vioiciune si evolutii favorabile. Ea mai poate exprima existenta unei faze de dragoste materna sau nasterea unei noi relatii pline de viata.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - MAREA PREOTEASA  



II - MAREA PREOTEASA

Corespondenta astrologica: Luna, ca expresie a constiintei noastre lunare, a simturilor si fortelor noastre subconstiente. Mitologie: Regina cereasca, atoate-datatoarea, matriarhala, creatoarea, initiatoarea cu multiple nume: Eurynome, Maya, Nut; sau, in expresia ei polara, ca Isis - Neftis, Eva - Lilith, Inanna - Ereschkigal, Demeter - Persefona. Yi Jing: 2 Kun/Raspunsul natural.DescriereMarea preoteasa reprezinta fortele noastre subconstiente, simturile, capacitatea noastra de presimtire si certitudinea deseori inradacinata, desi inexplicabila. Ea constituie cheia spre adevarul misterios, ce se sustrage de la sfera de aplicare a gandirii logice. Stie ca adevarul pe care il putem spune, nu va fi niciodata adevarul vesnic. Partea ei luminoasa este expresie a rabdarii, intelegerii, ingaduintei, bunatatii si disponibilitatii de a ierta, iar ca ajutatoare, tamaduitoare sau ghicitoare isi foloseste puterea fortelor subconstiente pentru binele altora. In schimb, partea intunecata corespunde imaginii arhetipe a vrajitoarei, care isi foloseste puterile spirituale pentru a-i seduce pe ceilalti si a-i face incapabili sa actioneze. In talmacirile de Tarot a fost mereu scoasa in relief latura ei prietenoasa si, in mod traditional, este considerata una din cele trei carti protectoare.Profesional: Marea Preoteasa simbolizeaza corespondenta domeniului nostru de activitate cu tema acestei carti, cum este cazul in vastul camp al terapiei sau ezotericii, sau defineste o atitudine pe care o adoptam in viata profesionala. Aceasta inseamna ca ne indreptam cu rabdare si cu inima deschisa spre sarcinile noastre zilnice, ca suntem dispusi sa receptam indemnuri noi si sa facem ca decizia in domeniul profesional sa depinda de vocea interioara. Cand aceasta atitudine este pusa in practica, cu cumpatare, ea aduce cu sine sentimentul binefacator de a fi condus, dar, cand este exagerata, comportarea noastra apare in ochii celor din jur mofturoasa, imprevizibila sau cu un aspect amenintator.Constiinta: Cartea reprezinta o perioada in care ne indreptam atentia spre subconstient si imaginile spiritului sau o perioada cand coboram spre comorile adancurilor pentru a ridica voalul cu care Marea Preoteasa si-a acoperit stiinta ei secreta, "adevarul ancestral", descoperit de multa vreme, dar care trebuie sa fie mereu redescoperit. In cursul acestei calatorii, ratiunea noastra, obisnuita cu separea dialectica a binelui de rau, esueaza. "Intelepciunea din poala" ascunde secretul polaritatii intrinsece, care ne permite sa privim cu fascinatie si groaza concomitenta atat fata alba cat si cea neagra a lui Isis, fara sa putem fi siguri ca ne aflam in fata binelui sau a raului, a fortei tamaduitoare sau distrugatoare. Relatii personale: Marea preoteasa se prezinta in primul rand din perspectiva ei luminoasa, simbolizand intelegere, inclinatie profunda, apropiere si inrudire sufleteasca, sensibilitate si grija in relatiile reciproce, certitudinea ca o legatura invizibila ne uneste de partener. In perioadele in care traim singuri cartea simbolizeaza ca am descoperit in acest mod de viata o multumire profunda sau ca suntem dispusi sa privim spre o noua intalnire cu rabdare si sufletul deschis, ascultand numai de simturile noastre interioare, fara a fi impinsi de la spate.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - MAGUL  



I - MAGUL


Corespondenta astrologica: Soarele, in sensul puterii si fortei de iradiere. Mercur, in ceea ce priveste indemanarea si iscusinta.Mitologie: Creatorul sau Dedal inventatorul, constructorul si mestesugarul genial al Antichitatii.Yi Jing: 1 Kiën/Forta creatoare.DescriereMagul simbolizeaza intelepciunea, iscusinta, constiinta propriei valori, o conceptie de viata activa, reprezinta acea perioada a vietii cand reusim sa facem fata celor mai dificile probleme. Cartea reprezinta forta constiintei, fara a neglija alte forte de care nu suntem constienti, ci dimpotriva; extraordinara putere de influentare si eficienta, simbolizate de Mag, isi are radacinile in secretul profundei armonii dintre constient si subconstient, iar siguranta interioara izvorata din aceasta armonie poate muta si muntii din loc.Profesional: Magul arata ca putem lua initiativa, putem deveni constienti de puterea de influenta pe care o avem si sa o aplicam pentru realizarea unui scop precis; putem obtine succese in domeniul economic, anumite avansari sau sa ducem la bun sfarsit sarcini dificile precum examenele sau alte proiecte profesionale. In calitate de sef suntem in masura sa imbunatatim atmosfera de munca si sa obtinem succese prin intermediul motivarii pozitive. In cazul unor proiecte, negocieri, examene sau alte sarcini amanate, intrucat le-am considerat dificile, este momentul sa taiem nodul gordian pentru ca, acum, si aceste probleme pot fi solutionate. Constiinta: Cartea simbolizeaza forta gandurilor noastre si semnifica faptul ca, datorita convingerilor si priceperii noastre, putem realiza lucruri pe care pana acum le consideram imposibile. Magul arata ca am reusit sa ne formam o privire de ansamblu care ne permite sa depasim perceptia de zi cu zi. Pe un plan profund aceasta carte inseamna ca suntem capabili sa ne faurim in mod constient propria soarta, cu raspundere si hotarare.Relatii personale: Cartea exprima puternica fascinatie si capacitatea de seductie. Daca este utilizata corect, forta exprimata de Mag poate sa inlature orice forma de retinere, dificultate sau alte probleme care ne impovareaza. Magul exprima constiinta unitatii si a fortelor care au rolul determinant intr-o relatie.


Corespondenta astrologica: Soarele, in sensul puterii si fortei de iradiere. Mercur, in ceea ce priveste indemanarea si iscusinta.Mitologie: Creatorul sau Dedal inventatorul, constructorul si mestesugarul genial al Antichitatii.Yi Jing: 1 Kiën/Forta creatoare.DescriereMagul simbolizeaza intelepciunea, iscusinta, constiinta propriei valori, o conceptie de viata activa, reprezinta acea perioada a vietii cand reusim sa facem fata celor mai dificile probleme. Cartea reprezinta forta constiintei, fara a neglija alte forte de care nu suntem constienti, ci dimpotriva; extraordinara putere de influentare si eficienta, simbolizate de Mag, isi are radacinile in secretul profundei armonii dintre constient si subconstient, iar siguranta interioara izvorata din aceasta armonie poate muta si muntii din loc.Profesional: Magul arata ca putem lua initiativa, putem deveni constienti de puterea de influenta pe care o avem si sa o aplicam pentru realizarea unui scop precis; putem obtine succese in domeniul economic, anumite avansari sau sa ducem la bun sfarsit sarcini dificile precum examenele sau alte proiecte profesionale. In calitate de sef suntem in masura sa imbunatatim atmosfera de munca si sa obtinem succese prin intermediul motivarii pozitive. In cazul unor proiecte, negocieri, examene sau alte sarcini amanate, intrucat le-am considerat dificile, este momentul sa taiem nodul gordian pentru ca, acum, si aceste probleme pot fi solutionate. Constiinta: Cartea simbolizeaza forta gandurilor noastre si semnifica faptul ca, datorita convingerilor si priceperii noastre, putem realiza lucruri pe care pana acum le consideram imposibile. Magul arata ca am reusit sa ne formam o privire de ansamblu care ne permite sa depasim perceptia de zi cu zi. Pe un plan profund aceasta carte inseamna ca suntem capabili sa ne faurim in mod constient propria soarta, cu raspundere si hotarare.Relatii personale: Cartea exprima puternica fascinatie si capacitatea de seductie. Daca este utilizata corect, forta exprimata de Mag poate sa inlature orice forma de retinere, dificultate sau alte probleme care ne impovareaza. Magul exprima constiinta unitatii si a fortelor care au rolul determinant intr-o relatie.




[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Carti de tarot - NEBUNUL  




O - NEBUNUL

Corespondenta astrologica: Uranus/Mercur, in sensul firii deschise, curiozitatii, spontaneitatii si nebuniei, in legatura cu Mercur, ca expresie a necesitatii de a fi condus.Mitologie: Parcifal, care a pornit la drum in straie de nebun ajungand, la capatul indelungatelor sale cautari, Rege al Graalului.Yi Jing: 25 Wu Wang/Nevinovatia (Neasteptatul).DescriereNebunul reprezinta copilul din noi, un nou inceput spontan, firea deschisa, lipsa de prejudecati si de griji, nepasarea jucausa si arata ca trecem plini de uimire, fara sa ne asteptam la ceva anume, intr-o noua etapa de viata. Poate avea o dubla semnificatie: firea copilareasca, deci nechibzuinta, naivitatea, nestatornicia sau chiar prostia, dar si perceptia inteleapta, modesta si respectuoasa la care se poate ajunge in urma unor cautari dificile si indelungate. Traieste in prezent, este expresia firii deschise si a onestitatii spontane, gata oricand de noi experiente. Nebunul indica intotdeauna o experienta revigoranta care poate avea uneori trasaturi haotice, dar nu reprezinta un pericol real.Profesional: Nebunul indica intrarea intr-un nou domeniu de experienta pentru care, desi nu avem cunostintele necesare, manifestam o mare disponibilitate de a invata, de a ne acomoda cu noile insarcinari. Referitor la evenimente poate semnifica un comportament gresit, prostesc sau iresponsabilitate. Semnificatia sa profunda consta in intelegerea inteleapta a faptului ca inchipuirile trecatoare privind siguranta si succesul nu sunt decat promisiuni desarte care nu ne dau solutia adevaratei impliniri si multumiri.Constiinta: Nebunul personifica uimirea, poate reprezenta nepasarea copilareasca si imaturitatea spirituala sau capacitatea profunda de intelegere si intelepciune de viata. Desi intelepciunea nebunului este simbolul maturizarii supreme aceasta nu inseamna ca orice nebun este un intelept. Relatii personale: Nebunul isi arata mai ales latura vesela, insetata de viata. Poate semnifica iresponsabilitate, nepasare si neseriozitate, insa el reprezinta o comunitate vesela, plina de viata, fara complicatii, in care facem noi cunostinte fara prejudecati si mereu gata de a-l descoperi pe celalalt, de a-l cunoaste si indragi, in toate ipostazele sale. Pe planul evenimentelor poate semnifica un nou inceput al unei relatii sau o faza de avant in cadrul unei relatii existente care, uneori, poate fi declansata printr-un copil.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Tarot  

Tarot

"Doua dintre principalele carti ale Crestinismului sunt Profetiile lui Esechiel si Apocalipsa, cele doua scrieri din Kabbala [...]. Cartile sunt legate cu sapte "lacate" dar pline de inteles pentru initiatii in stintele oculte.Mai exista o a treia carte, mult mai oculta si mai secreta, care contine cheia tuturor celorlalte scrieri. Este adresata oamenilor obisnuiti si celor care nu le cunosc inca. Multi isi petrec timpul cautand intelesuri acolo unde nu exista. Aceasta carte, probabil mult mai veche decat Cartea lui Enoh, nu a fost tradusa niciodata. E scrisa intr-un limbaj secret, pe papirusuri si pe tablite de lut identice cu cele ale vechilor intelepti... Este o opera minunata, unica, simpla si plina de semnificatii, precum piramidele, ce va dainui pentru totdeauna. Contine amanunte legate de toate stiintele lumii si aduna diferite combinatii care sunt, de fapt, cheia oricaror probleme. Lucrarea vorbeste de la sine si ne face sa gandim profund, sa fim inspirati si sa armonizam toate conceptele. Este opera de capatai a spiritului uman si cu siguranta, unul dintre minunile ce ne-au ramas din Antichitate.Toate religiile au pastrat vechi scrieri si imagini adunate de-a lungul timpului de catre invatatii primelor secole, ale caror simboluri au devenit simple si, mai apoi, au stat la baza scrierii Scripturii si filosofiilor oculte. Evreii au considerat cartea ca apartinand lui Enoh (Cunok), al saptelea invatat al lumii de dupa Adam; egiptenii, ca fiind a lui Hermes Trismegistul; grecii, a lui Cadmos, misteriosul ctitor al Orasului Sfant - Ierusalim. Astfel, cartea rezuma simbolic traditia primitiva numita Kabbala, dupa denumirea iudee ce inseamna .Tarotul este o carte misterioasa, care a inspirat toate celelalte scrieri sacre ale popoarelor antice, bazata pe analogia dintre Imagini si Numere, care au devenit un mijloc de divinatie. Sfatul meu este sa le folositi. Adevarul e ca acest asa-zis Oracol, spune intotdeauna numai adevarul, cartile (Arcanele) dezvaluie secrete si ii sfatuiesc pe toti cei care apeleaza la ele pentru a le cere ."

Eliphas Levi - "Rituel de la Haute Magie"


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Vrajitoria si mass media...  

S-au spus foarte multe lucruri neadevarate despre mama mea dupa moartea acesteia, intr-o carte scrisa de Ciresica, care spune ca mama mea i-a lasat ei puterile, este o minciuna sfruntata, puterile le are de la mama ei nicidecum de la mama mea, tot ea mai spune ca atunci cand mama a murit s-a infipt un cutit in usa si mama mea mama Omida i-a dat puterile de vrajitoare ei si la scos din usa. In realitate lucrurile stau altfel , mama mea a murit la Spitalul de urgente nu acasa, apoi alaturi de mama Omida, eram eu Rodica Gheorghe fiica ei si ceilalti frati , nicidecum "rude apropiate". Ca dovada ca dupa moartea temuitei mele mame, m-am trezit peste noapte ca am 20 de frati , 20 de surori, 20 de verisori si nu stiu cate matusi .
Dupa moartea mamei mele vrajitoria a devenit o afacere foarte profitabila (numele si cuvantul mamei mele Omida, fiind pe vremea sotiilor Ceausescu foarte de temut, si nimeni pina in 95,96 nu indraznea sa il pronunte sau sa se lege de el in vre-un fel sau altul ) datorita faptului ca multe dintre asa zise vrajitoare din ziua de azi au inceput sa se creada fetele mamei mele, au inceput sa imi ia numele si chiar sa se confunde cu persoana mea. Simple trucuri de doi lei care au inceput sa paleasca in momentul in care in 1996 am inceput sa vorbesc tarii intregi prin intermediul mass-mediei televizate si presei scrise, despre toate aceste impostoare care au impresia ca peste noapte poti sa inveti ceva ce este transmis de-a lungul a sute de ani din generatie in generatie.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

La limita puterii de intelegere .....  

Balta

Orice vrajitoare are o balta unde practica ritualurile vrajitoresti, o balta renumita a fost balta de la Stefanesti , unde se adunau vrajitorii si vrajitoarele , un loc care se situeaza deja intre legenda si realitate, sigur de foarte multi ani nu se mai aude de vrajitori si vrajitoare acolo. De mult, la balta de la Stefanesti , se verificau puterile vrajitoarelor si vrajitorilor , o data pe an se adunau vrajitorii, iar magii vrajitori , un fel de consiliu superior al vrajitorilor, condus de un mare vrajitor, supuneau unui ritual dur pentru toti cei care pretindeau ca au har. Proba consta in legarea la ochi, la maini si la picioare al celui care pretindea ca detinea puterea magiei si a vrajitoriei dupa care era aruncat in apele baltii. Daca intr-adevar avea puterea magica, el ramanea la suprafata iar in cazul in care era un impostor sau o impostoare se inneca fara ca cineva sa incerce sa il salveze. Vultimul vrajitor cu har care a trecut prin aceasta proba a fost bunica mea vrajitoarea Sabina mama mamei mele (Mama Omida).

"Am fost aleasa in primul rand pentru ca asa fusese randuit, nu doar ca, mama avea preferinta sa predea fetei stafeta de la o varsta frageda, 13 ani. De la acea varsta am fost prezenta la toate ritualurile, care au avut rol de pregatire si dezvoltare a acelui "dar" ce urma sa il mostenesc de la mama mea mama Omida".

La 14 ani am fost primita in marele cler vrajitoresc din Romania , supusa acelui comitet din care facea parte si bunica mea Sabina, care a murit cind aveam 21 de ani, sigur, eram incoronata , trebuia in noaptea de Sf Andrei sa dau proba singura la balta. Aveam doar 14 ani si vreau sa va spun ca nu am simtit nici macar o clipa frica sau teama , aveam sentimental ca acel lucru il faceam de o viata si ca tot cea ce invtase-m pana atunci incepea sa se lege si sa capete un contur mistic, dand-mi apoi seama ca toate puterile mamei mele incep sa se inradacineze in mine, dandu-mi o usurinta foarte mare in manipulare lor.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Exista diavolul ?  

Religia spune ca Da, stiinta tace, filozofia habar nu are. "diavolul in magia neagra este marele agent magic intrebuintat de o vointa perversa pentru a face rau" , iata una din definitiile magiei negre data de Elphias Levi intr-una din cartile sale. De unde provine magia neagra ? Daca ne intoarcem cu mult timp in urma vom gasi la tot pasul urme ale acestei practici. Se spune.. nu bagam mina in foc, ca primi care au invocat zeii in ritualuri bine organizate au fost celtii sau mai bine zis preotii lor numiti druizi. Conform istoriei scrise dupa ce romanii au cucerit Galia au gasit in practicile populatiei indigene ritualuri prin care se venera Dumnezeu tatal (Dis Pater).
Am putea sa continuam aceasta idee pentru a intelege mai bine rolul raului si a binelui pe pamint poate inca citeva mii de pagini, dar esenta tuturor este partea pozitiva sau negativa a lucrurilor, in cazul nostru magia alba si magia neagra care va exista printe noi pina la sfirsitul acestui pamant, si pe care draga cititorule te vom lasa sa te gindesti de partea cui esti si care este mai benefica sau nu. Si pentru a nu lasa nici o urma de suspiciune convinge-te ca intotdeauna orice ar fi binele va invinge raul.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Ce este Magia  

Probabil ca nimeni nu poate da un raspuns, dar ea exista in noi. Noi am creat magia incercand sa ajungem mai puternici decit cel ,cei care ne-au creat, incercand sa facem rau celui de linga noi doar pentu a ne fi noua mai bine.La inceput a fost intuneric si haos spune biblia, dupa care Dumnezeu a facut lumina si a pus lucrurile in ordine pentru un timp.
Insa de hos si intuneric tot nu am scapat. Din pacate aceste doua lucruri, fie ca ne plac sau nu merg mana in mina cu lumina si ordinea.Ele nu pot fi separate oricit de mult am vrea.Putem face ceva prin care sa facem diferenta intre ele pentru a putea duce o viata asa cum ne dorim fiecare? Aici... intervine credinta !!! Dar in ce crezi ? in lumina sau in intuneric, in bine sau in rau?...liberul arbitru al fiecaruia. Aceasta ete dilema pe care ne-a lasat-o Dumnezeu, Alah, Buda, Iehova sau cum vrei sa ai spui.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Vajitoria si farmecele ei  

Magia a existat pot spune odata cu aparitia binelui si raului in sufletul omului, a existat in om cred o data cu aparitia lui, ea a capatat contur in momentul constientizarii acesteia care s-a dezvoltat la om mai tirziu, ca o forta la inceput a raului absolut, mai tirziu ca un simbol al vindecarii sufletului, a bolilor, a mintii pina cand s-a vorbit despre magia alba si magia neagra , cele doua fiind surori de altfel, care se au alaturi una pe cealalta, doar ca cel care din neam primeste si harul , este "adevaratul vrajitor", omul a stiut din totdeauna de ce trebuie sa mearga la vrajitor ca si atunci cand a stiut ca trebe sa mearga la medic sau la biserica.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Vrajitoare - Mama Omida  


Mama Omida

Mama s-a nascut pe 22 decembrie 1940, in comuna Rusetu, judetul Buzau,exact langa ochiul de balta unde bunica mea Sabina facea descantece. Mama nu era cunoscuta in mass-media, ci datorita reclamei care se facea din "gura in gura", avea o atractie irezistibila, cu o energie pozitiva foarte mare, indiferent ca o persoana era rea sau buna in prezenta mamei mele aceasta devene intr-un mod miraculos un om bun si cald. Mamei mele is se spunea " Mama Omida ", pentru ca, gaseai la ea grija aceea de mama care te vindeca nu doar de raul facut de altii ci si spiritual, te facea sa intelegi lucruri care initial pareau de neconceput, facea bine tuturor fara preferinta si nu promitea niciodata lucruri pe care nu le dorea in lucrarile ei , pentru a nu-si incalca principiile si juramantul. Dintre clientii de vaza ai mamei amintesc cateva persoane importante care erau nedeslipite de viata mamei: Laila, amanta avocatului Vernescu (lui Vernescu i-a prezis moartea sotiei , Doina Badea, Gopo cu sotia lui, sotiei lui Gopo i-a prezis cind va muri acesta.


Prin Doina Badea Mama Omida a fost contactata de Elena Ceausescu. Elena Ceausescu a venit pentru Nicusor care se stie ca era afemeiat, ea Elena dorea ca Nicusor sa se casatoreasca cu fiica primarului din Targoviste, Nicusor fiind in perioada aceea cu Geanina Matei. Elena era o femeie ambitioasa care ii cera mamei mele lucruri groaznice, dar mama mea nu a vrut niciodata sa decurga la " magia neagra " , dar a aceptat sa fie una din vrajitoarele acesteia alaturi de Zvetlana si calugarul Tibetan cu scopul de a o imbuna de raul care il facea Zvetlana.
In ultima vizita a Elenei Ceausescu la mama aceasta i-a spus lucrurile ingrozitoare pe care le vedea, prezicandu-le moartea in conditii dezastroase intr-o luna decembriea aproape de o sarbatoare mare, anuntandu-i ca se si retrage. Datorita Zvetlanei ,Nicolae si Elena Ceausescu au devenit fanatici pentru ideea care le-a inoculato aceasta cum ca pot avea totul fara nici o restrictie, iar datorita intamplarilor din Decembrie 89 asupra Romaniei s-a abatut un blestem foarte puternic timp de 20 de ani care nu poate fi sters sau descantat.


[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button