Vrajitoare - Vrajitoarea Rodica Tamaduitoare - Vrajitoare

Vrajitoare, vrajitoarea, vrajitoare romania, magie, descantece, descantec , blesteme, blestem, dezleaga cununii, farmece, magie in cafea, tamaduitoare, prezice viitorul , ghiceste, amulte, amulte protectoare, mama omida, vrajitoarea rodica, voodo, regina magiei, magie , datul in carti , cum se fac farmece , carti de tarot , ghicit in cafea , totul despre tarot , prezicatoare

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe
vraji vrajitoare farmece magie romania wicca vrajitoare vrajitoare

In exclusivitate Vrajitoarea Rodica Ghorghe la BBC si All Jazeera  

In exclusivitate pentru Romania secvente din documentarele realizate de postul de televiziune BBC in colaborare cu AL Jazeera TV - despre unica si celebra Vrajitoare Rodica Gheorghe

LIDERA INCONTESTABILA A VRAJITOARELOR DIN ROMANIA









[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Frenezia BLOG-ului in PRESA  

De ceva vreme satu si privesc linistita prin statisticile tuturor site-urilor si blogurilor pe unde apar si ma minunez pe zi ce trece cit de mult se poate scrie despre mine :)

Ce poate fi atit de miraculos sa am si eu BLOG ?


Va las voi sa vedeti cum stau lucrurile sa nu va chinuiti cu sarci in gugal :)


HOT NEWS .RO

http://www.hotnews.ro/articol_78059-Fiica-Omidei-prima-vrajitoare-cu-blog.htm

GRAMOS WORDPRESS

http://gramos.wordpress.com/2007/07/10/cum-arata-o-vrajitoare/


Blogu lu SORIN TUDOR - cine o fi asta nu stiu :) si nici nu ma intereseaza

http://sorin-tudor.ro/2007/07/09/vrajitoarea-rodica-va-provoaca-sa-i-ghiciti-in-blog/


Iar lista va continua :) in zilele ce urmeaza



[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - I  

dictionar vise I

IAD: pericol, risc, situatie defavorabila, teama de a gresi, sentiment de culpabilitate, autoînvinovatire, caracter nedemn, tentatia de a gresi, de a o lua intr-o directie defavorabila, ispita, incorectitudine.

IARBA: (verde, mare, frumoasa) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (galbena sau vesteda) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat.

IARNA: nevoie de odihna, de asteptare, de stagnare pâna când o situatie va câstiga amploare; distantare, raceala, cearta.

IAURT: prudenta, mare atentie pentru a nu gresi, lectii învatate din experiente proaste.

ICRE: anunta zorii unei noi relatii sentimentale, dragoste platonica, tatonarea terenului; (negre) dorinte de împlinire materiala, iluzii, idealism, pierderea contactului cu realitatea pentru utopii irealizabile.

IEDERA: sentimentul ca esti prins intr-o situatie fara iesire, relatie defavorabila de care nu mai poti scapa, situatie care prinde amploare.

IEPURE: necesitatea de a actiona rapid, fara ezitare intr-o situatie ce nu sufera amânare, încercarea de a te eschiva din fata unor probleme, teama, fertilitate, prosperitate, imaginatie bogata, creativitate.

IERTARE: (cerând cuiva iertare) sentiment de culpabilitate, nevoia de a repara o greseala din trecut, atentionare cu privire la modul în care ai tratat pe cineva; (altcineva cerânduti iertare) frustrare, mania persecutiei, autocompatimire, sentimentul ca esti perfect, ca altii îti datoreaza ceva, idealism, parere prea buna despre tine.

IESI: încercarea de a scapa dintr-o situatie, neimplicare, distantare de miezul evenimentelor, indiferenta, neacceptare, respingere, atitudine negativa.

INCENDIU: purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat.

INEL: angajamente, promisiuni ce trebuie respectate, loialitate, fidelitate; dorinta de perfectiune, sentimentul de repetabilitate, încheierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere intr-un cerc, prizonier intr-o situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum.

INFECTIE: riscul de a te cufunda în greseli, sentimentul ca esti prins intr-o situatie defavorabila fara scapare.

INIMA: element de context ce vizeaza relatiile sentimentale; curaj, dinamism, energie, vitalitate, sanatate.

INSECTE: iritare, fleacuri, piedici minore, temeri inutile; vezi albina, gândaci, buburuza.

INSULA: singuratate, intimitate, nevoie de spatiu, dorinta de a evada din agitatia cotidiana, nevoie de odihna si relaxare, izolare, retragere.

INTESTINE: element de context ce vizeaza factori interni în cazul unei situatii, detalii ascunse, viata privata, intimitatea.

INTRA: implicare, participare, actiune, activitate, initiativa.

INUNDATIE: stress, emotivitate sporita, perioada încarcata în plan emotional, pierderea controlului, sentimente coplesitoare.

IZVOR: creativitate, inspiratie, zorii unei noi relatii sentimentale, sperante, vitalitate, sanatate, optimism, tinerete, lipsa de griji.

ÎMBATRÂNI: (persoana mai batrâna decât în realitate sau sentiment de îmbatrânire rapida) nevoie de maturizare, oboseala, extenuare, pierderea energiei.

ÎMBRACA: vezi haine; autoprotectie, încercare de a te pazi de atacuri, crearea unei imagini în fata celorlalti în functie de aspectul hainei.

ÎMPACARE: nevoia de acceptare a unor conditii, linistire a unei situatii tensionate, stress.

ÎMPOTMOLI: blocaj, piedici, lipsa de inspiratie, lipsa unor solutii, incapacitatea de a continua o actiune, lipsa de curaj si initiativa, delasare, neimplicare.

ÎMPRUMUTA: (cuiva) altruism, sprijin, sfaturi, întelegere, compasiune, generozitate; (de la cineva) nevoia de a primi sprijin, nevoie de compasiune; (cerând un împrumut) esti blocat într-o situatie dificila, esti dezorientat si ai nevoie de un sfat; situatia devine descurajanta pentru tine, de aceea e nevoie sa apelezi la o persoana cu mai multa experienta care te poate ajuta în rezolvarea problemei.

ÎMPUSCA: (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, bârfe, critica excesiva; (fiind împuscat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu bârfelor, criticilor excesive, agresivitatii.

ÎNTEPATURA: critica, evidentiere a unei situatii importante, avertisment.

ÎNALT: superioritate, avantaj, atuuri în fata altora, sanse în plus de a câstiga într-o confruntare, încredere în fortele proprii, sperante, optimism, evolutie.

ÎNCALTAMINTE: pregatire pentru o activitate sau actiune de lunga durata, autoprotectie, încercare de a te pazi de esecuri; vezi sandale, bocanc, pantofi etc.

ÎNCEPUT: (de drum, de perioada, de situatie, de activitate etc) rabdare, nevoie de a nu grabi lucrurile, situatie înca neclara, alternative, nevoia de a acumula mai multa experienta, lipsa de maturitate.

ÎNCHIDE: neimplicare, lipsa de actiune si initiativa, indiferenta, nepasare, lipsa de entuziasm, finalizare, rigiditate, egoism, încapatânare, teama de schimbare.

ÎNCHIS: nesinceritate, neacceptare, lipsa de receptivitate, lipsa deschiderii spre nou, indisponibilitate, caracter misterios, lipsa de amabilitate sau sociabilitate, rigiditate, egoism, frica, anxietate, prudenta excesiva, manie.

ÎNCHISOARE: pedeapsa de pe urma unei greseli, avertisment, teama de a gresi, sentiment de culpabilitate, de vinovatie, incapacitatea de a actiona, libertati limitate, incapacitate de exprimare, incapacitatea de a te face înteles, complexe, mari frustrari, sentimentul ca esti prins într-o capcana.

ÎNDRAGOSTIT: (tu esti) dorinta de implicare, de angajare sentimentala; (altul de tine) dorinta de acceptare, de afectiune; (la prima vedere) vulnerabilitate sentimentala.

ÎNEC: (înecându-te tu sau altul) sentimente sau trairi coplesitoare, incapacitate de a face fata emotiilor, emotivitate, criza, timiditate, stress, teama, oboseala psihica, risc de esec; (salvare de la înec) odihna, calmare, linistire dupa o perioada plina de emotii, rupere de orice probleme, indiferenta; (înecat cu un os) piedici minore, dar periculoase.

ÎNFLORI: creativitate, speranta, rezultate favorabile, reusita, progres, entuziasm, vitalitate, sanatate.

ÎNGER: (în alb) nevoie de protectie, de compasiune, incapacitatea de a te descurca singur, asteptarea unui sprijin, dorinta de a fi acceptat într-o problema importanta, necesitatea descoperirii adevarului, puritate, inocenta, inspiratie si energie creatoare; (în negru) mare pericol, esec major, situatie foarte riscanta, avertisment, blestem, vina majora, teama de pedeapsa.

ÎNGHETA: constrângeri, anxietate, deruta sentimentala, stress, teama de respingere sau de eroare, deruta, stare de confuzie, rezerva, rezistenta, economie, stagnare, asteptare, rigiditate, pasivitate.

ÎNJUNGHIA: (pe cineva) emotii puternice negative, tentativa de a face rau cuiva, ranire, agresivitate, ura, bârfe, critica excesiva; (fiind înjunghiat) surprize neplacute, evenimente neasteptate socante, care te iau pe nepregatite, vesti incredibile, teama de a fi supus tu bârfelor, criticilor excesive, agresivitatii.

ÎNMORMÂNTARE: (a unui om mort sau a unui obiect) final, apropiere de un capat de drum sau a unei etape, abandonarea la situatii, relatii, sentimente inutile sau defavorabile; neimplicare, lipsa de sensibilitate sau receptivitate, indiferenta; (înmormântarea unei persoane vii) mare zbucium interior, risc de greseli capitale, suferinta, nevoia de uitare, amintiri dureroase, abandonarea sau finalizarea brusca a unor situatii în desfasurare.

ÎNOT: (stiind sa înoti sau cu sentiment de placere) libertate, dorinte puternice, emotii intense, disponibilitate, pasiune, afectivitate puternica; (nestiind sa înoti sau cu sentiment de teama sau neplacere) teama de dragoste, stress, vulnerabilitate emotionala, labilitate psihica, obsesii, complexe; (învatând sa înoti) curajul sau dorinta de a te confrunta cu o problema stresanta, nevoia de a-ti depasi complexele sau emotivitatea.

ÎNTÂLNIRE: aparitia unor noi aspecte sau evenimente, schimbari, nevoia de a înfrunta direct o situatie; (cu o femeie) situatia poate fi mai mult la nivel emotional sau psihic; (cu un copil sau cu sotia/sotul) situatia poate fi legata de implicare, angajamente, promisiuni, responsabilitati, relatii; (cu un barbat) situatia poate fi mai mult la nivel fizic, legata de activitate, munca, profesie, curajul de a înfrunta direct pericolul; (cu mai multe persoane) situatia este complexa si dificila, cu multiple variante de abordare; (cu iubitul/iubita) asteptare, placere, satisfactie, dorinte, pasiune, optimism; (prima întâlnire) emotivitate, mari sperante, situatii imprevizibile, aspecte necunoscute; (cu un necunoscut) situatia este înca incerta, derutanta, cu posibilitatea aparitiei de noutati, nevoie de prudenta; (cu o persoana pe care nu ai mai vazut-o de multa vreme) vesti neasteptate, schimbari, amintiri stârnite; (întârziind la întâlnire) teama de schimbare, fuga de confruntare, eschivare.

ÎNTOARCE: (cu spatele) indiferenta, refuz, neimplicare, neacceptare, situatii care nu te intereseaza, atitudine negativa, schimbare în rau; (cu fata) receptivitate, deschidere, acceptare, sinceritate, aprobare, atitudine pozitiva, schimbare în bine; (pe o parte) incertitudine, nesiguranta, deruta, neîncredere, alternative multiple; (catre stânga) schimbare în rau; (catre dreapta) schimbare în bine; (din drum) ghinion, posibilitate de shcimbare în rau; (acasa sau de unde ai plecat) sentiment de repetabilitate, teama de schimbare sau de nou, dorinta de a întâlni numai situatii sau aspecte deja cunoscute, dorinta de satisfacerea nevoilor esentiale, încredere numai în fortele proprii, cautarea sigurantei.

ÎNTREBA: (ti se pune o întrebare) sentimentul ca esti supus unor probe sau esti urmarit; (punînd o întrebare cuiva sau semn de întrebare) nesiguranta, cautarea unui sprijin, deruta; (întrebare la care nu se primeste raspuns) situatii imprevizibile, aspecte necunoscute; (raspunzând la o întrebare) vezi a raspunde.

ÎNTUNERIC: teama de necunoscut, aspecte nebanuite ale unei probleme, nu stii încotro te îndrepti sau încotro s-o apuci, sentiment de cumpana, posibilitati de schimbare, teama, nesiguranta, neîncredere, mister, riscuri, pericole ascunse, simbolul subconstientului tau; (orbecaind prin întuneric) dorinta de a gasi o solutie cu orice pret, speranta în rezultate favorabile, curajul de a înfrunta pericolul, deruta, dorinta de schimbare.

ÎNVIERE: capatarea de noi sperante, optimism, ameliorare a unei situatii dificile, reînceperea unei situatii ce parea moarta, potential sau energie nefolosita, un nou început.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - H  

dictionar vise H

HAI!: (strigând) nevoia unui stimulent, a unei încurajari, pierderea curajului de a continua.

HAINE: element de context ce vizeaza imaginea proprie în fata celorlalti; personalitatea, firea, caracterul personal; în functie de aspectul hainelor, la fel poate fi interpretata impresia facuta celor din jur; vezi si costum; (prea mari) aroganta, aere de superioritate; (prea mici) modestie, complex de inferioritate, mari resurse nefolosite, talente ascunse; (rupte sau murdare) reputatie stirbita, nevoia de a repara imaginea sifoata; critici, bârfe, intrigi; (ponosite, cernite, vechi, cenusii, negre, de doliu) teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de autocompatimire sau consolare, pierderea curajului si a initiativei, pasivitate; (albe, noi sau curate) crearea unei imagini favorabile, armonie, comunicare buna, optimism, veselie, încredere în fortele proprii, optimism, atitudine pozitiva sinceritate, corectitudine, caracter placut, simpatie; (colorateîncredere în viitode moda veche sau originalitate, veselie, simpatie, amicitie, distractie, amuzament; viziune originala, schimbare si la nou; (demodate) conservatorism, rigiditate, teama de nou si de schimbare, încapatânare, pasivitate; (rosii) îndrazneala, tupeu, încredere, originaleactiune, dinamism, energie; (originale, extravagante, ciudate, ) crearea unei imagini noi prin socarea celor din jur, gesturi neobisnuite, iesirea din orice tipar, surprize, schimbari neasteptate, nevoia de a face schimbari majore; (cele pe care le folosesti zi de zi) obisnuinta, rutina, amânarea oricaror schimbari, atitudine constanta, poate chiar rigiditate, încapatânare, frica de schimbare; (de gala) dorinte de marire, de a impresiona, de realizare, de bogatie, de autodepasire, de recunoastere a meritelor; mari sperante, optimism; (pe care nu leai îmbraca niciodata în mod normal, care nu îti plac sau care nu ti se potrivesc) nevoia urgenta de a face o schimbare de imagine sau de atitudine, chiar daca acestea cer un sacrificiu sau un compromis; (pierdute) deruta, lipsa de încredere în fortele proprii, pesimism, eschivare, fuga de lume, compromitere, descurajare; (gasite) repararea imaginii sau a reputatiei, schimbare favorabila, recapatarea încrederii si a sperantei; (în bagaj) sentimentul ca e nevoie sa faci o schimbare urgenta asupra propriei tale vieti sau mentalitati; (în dulap) nevoia unei organizari si planificari, nevoia scoaterii la iveala a propriilor resurse si talente pentru a crea o la mâna a douaimagine noua sau a repara una veche gresita; modestie, situatie materiala precara, acceptarea unui compromis sau a unui sacrificiu, umilinta; (de copil) imaturitate, infantilism, incostienta, atitudine deschisa, sincera asupra vietii, dar fara a fi constient de dificultati, nevoie de protectie; (de ploaie) protectie, dorinta de a nu fi ranit, vulnerabilitate, emotivitate, sensibilitate.

HALTERE: probleme, perioada dificila, piedici, nevoia de a experimenta înainte de a actiona decisiv; nevoia unei pregatiri, a acumularii de experienta; vezi si greutate.

HARTA: pierderea directiei, deruta, nevoie de îndrumare, incapacitatea de a întelege situatia în care te afli, (punct indicat pe harta) atentionare cu privire la calea pe care trebuie so apuci, posibilitatea aparitiei unor noi cai de actiune, cautarea de noi sanse sau idei; (cautând un punct pe harta) deruta, sentiment de neintegrare în mediul în care traiesti, dorinta de a lua legatura cu cât mai multa lume, sociabilitate, dar cu imposibilitatea de a cunoaste prea multe persoane, sentimentul ca nu apartii locului în care te afli, ca trebuie sa mai cauti; (desfacuta) receptivitate fata de cei care tear putea ajuta; (strânsa sul) dezinteres, indiferenta fata de cei care ar putea sa te îndrume; (rupta) solutiile cele mai bune intr-o situatie derutanta pot fi cele deja cunoscute, care tiau mai fost de ajutor si altadata; cauta îndrumare la persoane cu experienta.

HÂRTIE: (de scris) vezi foaie; (igienica) situatie jenanta, umilinta, risc de compromitere sau de stirbire a reputatiei, dar necesar pentru evolutia viitoare sau pentru eliberarea de o problema stresanta.

HIDROCENTRALA: creativitate, emotivitate, afectivitate puternica, implicare sufleteasca intr-un proiect important, imaginatie si inspiratie, mari trairi emotionale.

HIENA: capacitatea de a trece peste obstacole si peste probleme, lipsa de scrupule, tupeu, îndrazneala, rezistenta împotriva dusmanilor, raspunde dusmanilor cu aceeasi moneda, talentul de a iesi învingator prin esecul altora.

HOL: aspecte legate de modul în care intri în contact cu societatea; capacitatea de adaptare, de interactiune, de schimburi de idei si opinii; noi cai de acces, posibilitatea de a selecta din mai multe variante, legaturi, contacte.

HOMOSEXUAL: dragoste de sine, egoism, narcisism, parere exagerat de buna despre sine.

HOTEL: stare de provizorat, de scurta durata, fara sansa de a da nastere unor rezultate sau efecte durabile.

HOT: (tu esti cel care fura) situatii jenante, care necesita solutii incorecte, perioada dificila, situatie materiala precara; lacomie, pierderea controlului asupra propriilor fapte, sentiment de culpabilitate; (altul care fura) te simti frustrat si doresti sa capeti ceva ce crezi ca este al tau, nedreptati, teama de esec sau de pierdere.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - G  

dictionar vise G

GALBEN: poate avea atât conotatii pozitive, cât si negative: confort fizic si psihic, încredere, putere de convingere; atrage atentia asupra unor sentimente nedemne, cum ar fi lasitatea, teama, gelozia, avertizândute ca trebuie sa dai dovada de mai multa prudenta în actiuni; încredere în fortele proprii, desi poti întâmpina obstacole nebanuite; bucurie, simt artistic, atractie fizica si sexuala, gust pentru frumos, înclinatii artistice, placeri; element de context ce vizeaza partenerul de viata sau sora; (daca visul are o tenta fericita) entuziasm, energie debordanta, armonie, caldura, creativitate, intuitie, pace, speranta; (daca visul are o tenta nefericita) temeri, incapacitatea de a actiona.

GARAJ: element de context ce vizeaza resursele personale: financiare, de caracter, talente ascunse, cunostinte, orice gen de bun sau valoare tinuta în rezerva, cu scopul de a fi folosit la nevoie; (intrând în garaj) nevoia de a economisi aceste resurse, de a nu le risipi pe actiuni marunte; (iesind din garaj) nevoia de a folosi din plin aceste resurse; (fiind în garaj) tendinta de a acumula aceste resurse pentru momente mai dificile, deci expectativa, senzatia de stagnare.

GARA: (sosind trenul în gara) noi sarcini si obligatii, vesti; (plecând trenul în gara) perioada de repaus, de odihna, departe de orice obligatii; (aglomerata) obligatii si sarcini multiple pe plan profesional; perioada de încercari, teste, examene, concursuri, dispute intelectuale, suprasolicitare nervoasa si psihica; oboseala, extenuare, stress, toate acestea intr-un context ce nu ofera prea multa liberate de miscare, fiind obligat sa respecti niste reguli stricte; (goala, parasita) perioada de plictiseala, de inactivitate, detasare de problemele profesionale, dezinteres; (asteptând în gara) senzatia ca lucruri noi urmeaza sa se întâmple pe plan profesional; noutati, vesti, discutii colegiale; dorinta de a gasi un alt loc de munca sau o alta profesiune; noi initiative pe plan profesional; (conducând pe cineva la gara) sprijin în probleme profesionale; consiliere, sfatuire din partea unor persoane cu experienta.

GARD: (care trebuie escaladat) obstacole, probleme, incapacitatea de a continua o actiune; (care înconjoara un spatiu, incomplet închis, cu posibilitate de iesire) constrângeri, libertate limitata de actiune sau de exprimare; (care înconjoara un spatiu, complet închis, fara posibilitate de iesire si cu sentiment de liniste) protectie, prudenta exagerata, nevoie de odihna, de retragere din mijlocul agitatiei, autocontrol, nevoie de intimitate; (care înconjoara un spatiu, complet închis, fara posibilitate de iesire si cu sentiment de neliniste) izolare, egoism, egocentrism, avaritie, separare, teama de a nu fi prins în capcana.

GAURA: (în ceva) eroare trecuta cu vederea, risipa de energie, pierderea unor resurse importante pe fleacuri sau lucruri neimportante; ceva lipseste sau trebuie schimbat în viata ta; (în ciorap sau pe haine) imagine stirbita, ce necesita o schimbare totala, nevoia de a crea o imagine mai buna despre tine; (întunecate sau adânci) teama de necunoscut, de imprevizibil; (gaura cheii) secrete, dorinta de a afla unele detalii greu accesibile, spionare, tendinta spre bârfa, lipsa de încredere în ceilalti.

GAZ: (miros de gaz) erori ce ar putea crea necazuri; atentie sporita asupra actiunilor proprii sau ale altora, pentru a nu se strecura vreo greseala; actiuni riscante.

GÂNDACI: repulsie, senzatie de respingere, oroare; perioada dificila a vietii, în care esti supus multor schimbari neplacute, traumatizante chiar; nevoia de odihna, de retragere din agitatia vietii, de revigorare fizica si psihica; tendinta de a-ti neglija propria persoana si de a te compromite.

GÂT: element de context ce vizeaza persoane de legatura, orice intermediere, sprijin, relatie din partea altora.

GAINA: credulitate, naivitate, neglijenta, supunere în fata celor mai puternici, creativitate, intuitie, spirit ocrotitor.

GALEATA: (plina) reusita, noroc, satisfactie, emotii si sentimente puternice; (goala) esec, pierdere de timp, fara a ajunge la rezultate bune, incapacitatea de a-ti exprima sentimentele, reprimarea emotiilor, timiditate, emotivitate.

GALUSTE: jigniri, necesitatea de a uita sau de a trece cu vederea unele ofense primite de la altii, sacrificiu, compromis.

GASI: (ceva pierdut) regret, dorinta de a repara o greseala, sanse de a te reabilita; (a gasi ceva nou) vezi a descoperi.

GEANTA: (de femeie) vezi poseta; (de umar sau de voiaj) mobilitate, adaptare, capacitate de a accepta schimbarile din mers, rapiditate în actiuni, senzatia ca nu mai este timp pentru tatonari, dorinta de schimbare; (mare, încapatoare) vezi valiza.

GEMENI: (nascând sau vazând) responsabilitati greu de asumat, oboseala, extenuare, exces de zel, depasirea oricaror limite sau posibilitati; parere exagerata despre fortele proprii; (având un frate geaman) necesitatea de a te cunoaste mai bine, posibilitatea de a-ti forma o noua imagine în fata celorlalti, dorinta de schimbare, dualitate, toane, fire schimbatoare, idei contradictorii, caracter sau comportament instabil, nevoia de a gasi un echilibru în ceea ce faci.

GENUNCHI: flexibilitate, adaptabilitate, acceptarea schimbarilor; (stând sau asezândute în genunchi) supunere, umilinta, compromis, sacrificiu, caracter slab, nevoia de a cere iertare sau de a-ti recunoaste greselile; (lovit la genunchi) piedici, critici, necesitatea de a accepta unele constrângeri.

GHEARA: (animal cu ghearele scoase) amenintare, avertisment; (zgâriat) moment de slabiciune, riscul de a face greseli, neatentie.

GHEATA: (murdara) anxietate, deruta sentimentala, stress, teama de respingere sau de eroare, deruta, stare de confuzie; (curata) rezistenta, economie, stagnare, asteptare, rigiditate, pasivitate; (mergând sigur pe gheata) încredere în ceilalti sau în persoana iubita; (mergând nesigur pe gheata) precautie, prudenta sporita în relatie cu ceilalti, neîncredere, îndoieli, teama de a nu fi înselat.

GHETAR: vezi gheata; (aisberg pe apa) pericol greu de apreciat fara un studiu aprofundat, obstacol mai dificil decât pare la prima vedere, risc.

GHIOCEL: infantilism, puritate, inocenta, copilarie, fragilitate, vulnerabilitate aparenta, un nou început.

GHIPS: (mâna sau piciorul în ghips) lipsa mijloacelor concrete de a ajunge la niste rezultate favorabile, stagnare, impas, piedici, senzatia ca stai pe loc; rigiditate, conservatorism, tendinta de a nu accepta schimbarea; (material de constructie) provizorat, actiuni sau rezultate temporare, soliditate sau siguranta aparente.

GIMNASTICA: sociabilitate, mobilitate, adaptabilitate, acceptarea schimbarii, lipsa oricarei atitudini rigide.

GINECOLOG: (daca esti femeie) temeri, riscuri, anxietate, panica, nesiguranta; (daca esti barbat) situatii penibile, jena.

GIRAFA: element de context ce vizeaza persoane de legatura, orice intermediere, sprijin, relatie din partea altora, dar care sufera sau stârnesc unele întârzieri sau amânari.

GIRUETA: (pe vârful casei, nemiscata) lipsa momentana a oricaror solutii, stagnare, pasivitate; (învârtita de vânt) deruta, dar cu sanse de a gasi solutii.

GLOB PAMÂNTESC: (pentru orele de geografie) unele probleme par mai mici decât în realitate, tendinta de a ignora complexitatea unei probleme, eschivare, fuga de realitate, neacceptarea unor probleme majore; (cautând un loc pe glob) deruta, sentiment de neintegrare în mediul în care traiesti, dorinta de a lua legatura cu cât mai multa lume, sociabilitate, dar cu imposibilitatea de a cunoaste prea multe persoane, sentimentul ca nu apartii locului în care te afli, ca trebuie sa mai cauti; (pamântul vazut din cosmos) grandoare, admiratie, respectarea valorii, dorinta de a atinge celebritatea.

GLONT: (rana de glont) greseala majora, dar care poate fi reparata; (glont scos din rana) posibilitatea de a repara o greseala importanta, repercusiuni grave ale unei actiuni nepotrivite; (în afara unei arme sau în arma) avertisment, risc de a gresi; pericol iminent, orice greseala te poate costa mult; (împuscat) vezi a împusca.

GOGOSI: minciuni, exagerari, abuzuri, ascunderea adevarului, crearea unei imagini false.

GOL: (loc gol între mai multe ocupate) asteptarea unor evenimente, sentimentul ca mai exista si alte variante în ceea ce faci, sociabilitate, dorinta de integrare, de implicare sau de acceptare intr-un mediu anume; (un recipient sticla, cutie etc gol) lipsa unor resurse, sentimentul ca îti lipseste ceva; (gol la fotbal) atingerea scopului, apropiere de rezultate favorabile, sentimentul ca te afli pe drumul cel bun, ambitie, perseverenta; (dezbracat) vezi goliciune.

GRAJD: element de context ce vizeaza imediata apropiere, intimitatea, viata personala.

GRANITA: limite stricte, piedici greu de trecut, imposibilitatea de a încalca niste reguli, libertate limitata.

GRAS: (tu gras daca te preocupa silueta) pierderea respectului de sine, imagine proasta, panica, teama de a nu fi respectat sau acceptat; (tu gras daca nu te preocupa silueta sau om gras) protectie, încredere, siguranta, perioada satisfacatoare.

GRATII: (la geam sau la usa) limite stricte, piedici greu de trecut, imposibilitatea de a încalca niste reguli, libertate limitata, complexe personale, autoobstructionare, limite impuse de unul singur, lipsa inspiratiei; (închis dupa gratii) vezi închisoare; (taind sau trecând de gratii) dorinta de a scapa de unele piedici sau restrictii, cautarea independentei.

GRAVIDA: (ca tu esti gravida) depinde de felul cum privesti posibilitatea de a avea un copil: teama, panica, libertate limitata, pierderea independentei sau, dimpotriva, asteptare, asumarea de bunavoie a responsabilitatilor, spirit ocrotitor, dorinta de a fi util; (o alta femeie) idei, responsabilitati, imaginatie, inspiratie, mari resurse pentru a ajunge la rezultate favorabile, creativitate.

GRÂU: (lan) dorinte de bogatie, de realizare, de acumulare; (spic) saracie, situatie materiala precara, probleme financiare; (graunte) nevoia de a economisi, încetul cu încetul; acumulare sau evolutie lenta.

GRADINA: (cu legume sau cu flori) acumulare si evolutie numai prin efort si rabdare; (paraginita) pierderea interesului, lene, delasare, abandonarea unor proiecte; (gradina frumoasa) sperante, optimism, încredere în viitor, dorinte de dragoste si de fericire.

GREIERE: lene, delasare, pierdere de vreme, mult zgomot pentru nimic, risc de esec prin neglijenta sau neimplicare.

GRI: teama, confuzie, deruta, perioada de tranzitie, monotonie, rutina, uniformitate, plictiseala, lipsa de originalitate sau de imaginatie, stress, tristete, melancolie, mohorâre, suparare; (gri deschis) pace, neutralitate, sentimente pasnice, liniste sufleteasca; (gri închis) teama, nesiguranta, neîncredere, deruta.

GRINDINA: risc de esec, posibilitatea de a pierde totul din motive ce nu tin de tine, piedici neasteptate.

GRIPA: incapacitatea de a te face înteles, indispozitie, pierderea interesului, crearea unei imagini proaste prin neimplicare, piedici.

GROAPA: vezi prapastie sau gaura.

GUMA: (mestecând) plictiseala, dezinteres; (lipita de ceva) sentimentul ca esti prins în capcana, piedici, stagnare, nervozitate, imposibilitatea de a te elibera de o situatie enervanta; (de sters) vezi radiera.

GUNOI: nevoie de ordine si purificare, de organizare, de eliberare de sentimente sau lucruri inutile; nevoia de a uita situatii din trecut ce nuti mai sunt necesare; maturizare; nevoia de a-ti reabilita imaginea sau reputatia.

GURA: dorinta de a te exprima si a te face înteles; (frumoasa) amabilitate, vorbe frumoase, gânduri bune, armonie si întelegere, buna comunicare cu ceilalti, impresie buna, expresivitate, forta de convingere; (urâta) opusul celor de mai sus.

GUVERN: nevoia unui control sau a unei supravegheri în ceea ce faci, autoritate, conducere, probleme administrative.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - F  

dictionar vise F

FABRICA: organizare, structura, planificare, cooperare.

FACULTATE: dorinta de a ti se recunoaste meritele de catre superiori sau persoane influente; sperante în reusita profesionala dupa efort îndelungat; proiecte mari, cu sanse de succes; dorinta de marire si apreciere.

FAMILIE: (numeroasa) relatii sociale bogate, sociabilitate, dorinta de a lua legatura cu cât mai multe persoane, fuga de singuratate, nevoia de a avea o viata agitata, de a iesi din anonimat; (în mijlocul familiei) sentiment de protectie, multumire sufleteasca; (membri ai familiei) vezi mama, tata, frate, sora etc.

FANFARA: relaxare aparenta, nevoia de a nu pierde contactul cu realitatea în momentele aparent calme, nevoia de concentare si organizare chiar si în momente relaxante.

FANTOMA: element de context ce vizeaza acea parte a propriei personalitati care îti este înca necunoscuta; stare de confuzie, deruta, neîntelegere; amintiri dureroase, evenimente din trecut ce revin în memorie si care înca te afecteaza.

FAR: (aprins) nevoie de a primi un sfat, de a fi ghidat si calauzit întro problema emotionala; dorinta de a fi condus în permanenta de altcineva, personalitate slaba în fata persoanei iubite; (stins, care nu functioneaza, ruinat, darâmat, parasit etc) stare de deruta în viata sentimentala, incapacitatea de a gasi o solutie întro situatie confuza.

FARFURIE: element de context ce vizeaza resursele financiare de zi cu zi, pe cât de mica sau urâta este farfuria, pe atât de sarace sunt resursele tale financiare.

FARMACIE: organizare, purificare, nevoie de ordine si planificare, nimic nu trebuie facut la întâmplare.

FÂN: (abia cosit) romantism, odihna, relaxare; (strâns în capita) organizare, planificare, buna administrare a resurselor proprii, nevoia de a face economii.

FÂNTÂNA: (arteziana) imagine buna în relatie cu sexul opus, atractie sexuala, magnetism, libertate deplina a emotiilor si sentimentelor, independenta; exprimare libera a sentimentelor, lipsa oricaror constrângeri în plan emotional; linisste, relaxare; (adânca si curata) mari resurse afective, dar greu de scos la iveala; timiditate, incapacitatea de ati exprima liber sentimentele; (murdara sau tulbure) sentimentul ca nu esti înteles în plan sentimental; incapacitatea de ati exprima emotiile; parere proasta despre sine; complexe, handicap, sentimentul ca nu ai nici o valoare în fata sexului opus.

FAINA: (curata) mari resurse pentru a da nastere unor rezultate bune; munca eficienta; apreciere la locul de munca; buna pregatire profesionala, posibilitatea unor bune câstiguri; (murdara) opusul celor de mai sus.

FEMEIE: buna intuitie, buna întelegere a unor situatii, creativitate, afectivitate, grija, romantism, vulnerabilitate; pot fi simbolul partii mai fragile si mai delicate a unor lucruri sau a acelei parti vulnerabile a personalitatii umane; daca femeia din vis pare puternica, la fel este si personalitatea ta ascunsa; daca este slaba, dai dovada de multa slabiciune; simbol al sentimentelor si a trairilor sufletesti; vârsta femeii din vis arata maturitate sau lipsa ei;Back to top

FERASTRAU: nevoia de a actiona întro situatie pâna acum nesemnificativa; renuntarea la o atitudine pasiva; implicare.

FEREASTRA: (deschisa, transparenta) sansa unei perspective noi asupra unei situatii; o mai buna întelegere a unei probleme; o noua sansa, dar care necesita un oarecare efort de a profita de ea; (închisa, cu perdele sau murdara) teama de viitor, incapacitatea de a actiona sau de a comunica; (privind dinauntru în afara) dorinta de schimbare, optimism, speranta; (privind din afara înauntru) nevoia de intr-ospectie, de cunoastere a propriei valori sau capacitati înainte de a recurge la o schimbare; dorinta de autocunoastere.

FERMOAR: (rupt sau blocat) comunicare slaba sau ineficienta cu lumea din jur; incapacitatea de a gasi un mijloc de comunicare; sentimentul ca te afli blocat întro situastie pe care nu o poti schimba; (deschis) riscul de a fi jignit sau ranit, sentiment de culpabilitate sau jena, vulnerabilitate în fata dusmanilor; (închis) siguranta, protectie împotriva jignirilor sau a oricarui gen de ofensa.

FIER: energie fizica, putere, capacitate de a actiona, încredere, rezistenta, durabilitate, încapatânare, ambitie, vointa; (fier vechi sau ruginit) slabiciune fizica, incapacitate de a actiona la timp, oportunitati ratate, oboseala, nevoie de recuperare si odihna, stare de sanatate precara.

FIERBE: implicare totala, pasiune, nerabdare, actiune entuziasm, nervozitate, disputa, activitate.

FIERBINTE: mare pasiune, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului.

FILM: (a vedea un film) observare a unor evenimente fara a lua parte la desfasurarea lor; relaxare, neimplicare, indiferenta; (fotografic) necesitatea de a retine în amanunt unele evenimente si de a învata ceva din ele.

FLORI: (frumoase) romantism, fragilitate, sensibilitate, creativitate, simplitate, speranta, inocenta, multumire; (ofilite) tristete, dezamagire, deziluzie, abandon, teama de despartire; (de colt) rezistenta, adaptabilitate, putere sub o aparenta fragila; (floarea soarelui) adaptabilitate; (albe sau boboci) vulnerabilitate, puritate, fragilitate; (colorate) veselie, tinerete, sanatate, energie; (de sera) incapacitate de a da piept cu problemele, eschivare, fragilitate si sensibilitate sporita; (de câmp) forta, rezistenta, sanatate, putere, energie, adaptabilitate; (rosii) afectivitate, entuziasm, sensibilitate emotional; (de copac) sanse ce pot fi fructificate cu succes.

FLUTURE: (zburând) indiferenta, eschivare din fata problemelor, sociabilitate, flirt, relatii superficiale; (asezat pe ceva) necesitatea de a te stabili întro pozitie clara în cele din urma, de a cauta si gasi stabilitatea; (frumos si mare) impresie buna creata în ochii celorlalti; mare capacitate de transformare în momente cruciale; (prins) teama de ati pierde libertatea.

FOAIE:(alba de scris) anuntarea unor probleme profesionale; pregatire pentru un examen sau o confrunatre; începutul unui eveniment; (scrisa sau desenata) te simti pregatit întro problema profesionala; evenimente în plina desfasurare.

FOAME: (senzatie în vis) insatisfactii, probleme materiale, incapacitatea de a face fata unor probleme actuale, nemultumiri.

FOARFECE: nevoie de mai multa rigurozitate si atentie sporita întro problema cu care te confrunti; esti anuntat ca ar fi bine sa analizezi în detaliu o anumita situatie si eventual sa iei niste masuri, chiar daca pot fi radicale.

FOC: energie, încredere, speranta, actiune, initiativa, curaj; (mistuitor sau puternic) purificare, nevoie de schimbare; transformare; dar si pericol, pasiune distrugatoare; entuziasm exagerat; (de lampa) vezi lampa; (de lumânare) vezi lumânare; (mic sau pâlpâind slab) sanatate subreda, lipsa mijloacelor de a pune un proiect în practica, lipsa de elan sau de chef, plictiseala, rutina, lipsa curajului de a actiona; (arzândute) exces de zel care îti poate crea probleme; nevoie de cumpatare, de micsorare a ritmului si de reducere a entuziasmului; (în camin sau în soba) pace, calm, liniste sufleteasca, multumire, perioada relaxanta, lipsa de griji, protectie; (pe care îl atâti cu vatraiul sau punând alte lemne pe foc) nevoia de a pune mai mult suflet în ceea ce faci, nevoie de implicare totala, nevoia unui stimulent sau a unei încurajari, nevoia de a mari ritmul sau de a aduce o schimbare în activitatea ta.

FOTBAL: element de context ce vizeaza modalitatile de a ajunge la niste rezultate concrete prin munca în echipa, dar tinând cont de telurile personale; (meci) confruntare, competitie, ambitie pentru atingerea unui scop.

FOTOGRAFIE: amintiri, reflectarea unor evenimente anume din trecut; amagire, pierderea contactului cu realitatea, având tendinta de a aprecia prezentul sau trecutul dupa aparente; pasivitate, lipsa de activitate sau de initiativa; sentiment de stagnare, de oprire în loc; avertisment cu privire la unele erori din trecut.

FRACTURA: piedici, impas, incapacitatea de a continua o actiune; (de mâna) lipsa mijloacelor concrete de a ajunge la niste rezultate favorabile, lipsa de inspiratie, situatie materiala precara, nevoie de odihna si de încetinire a ritmului în plan profesional; (de picior) lipsa mijloacelor concrete de a progresa întro situatie; stagnare, impas; (de coloana) necesitatea de ati calca pe mândrie, lipsa de verticalitate, nevoie de a renunta la demnitate si fermitate pentru ati atinge un scop, supunere; (de craniu) lipsa de inspiratie, oboseala mentala, incompetenta, sentimentul ca nu esti pregatit pentru o situatie intelectuala importanta.

FRATE: element de context ce vizeaza parteneriate importante, situatii ce necesita comunicare si cooperare, evenimente familiale, situatii inevitabile, nevoia unui sprijin, a unui sfat; interpretarea acestui simbol tine de relatia avuta cu fratele aparut în vis: în cazul unor relatii tensionate, cele de mai sus pot avea conotatii negative.

FRIG: (senzatie în vis) trezire la realitate, sentiment de distantare sau raceala, izolare, singuratate, dezamagiri, probleme, nemultumiri, situatie materiala precara.

FRIGE: mare pasiune sau implicare, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului.

FRIGIDER: neimplicare, lipsa de afectivitate, racirea relatiilor; instinct dezvoltat de conservare si aparare; amânarea sau oprirea oricaror planuri, impas; (deschis sau plin) dorinta de afectiune, deschidere spre relatii si contacte sociale, speranta de afectiune, dorinta de a iesi din propria carapace pentru a cunoaste lumea; te arati deschis unei noi relatii afective; (închis sau gol) izolare, retragere, fuga de societate; incapacitatea de ati exprima sentimentele.

FRIPTURA: element de context ce vizeaza sanatatea fizica, relatiile sentimentale sau sexuale; (arsa prea tare) mare pasiune sau implicare, dar periculoasa; sentimente ardente atât pozitive cât si negative; exagerare, entuziasm iesit din comun, pierderea controlului; situatie fara scapare, cauza pierduta; (prea cruda) lipsa de implicare, sentimente caldute, pierderea entuziasmului, prudenta exagerata.

FRUCTE: (în pom sau necoapte) nevoia de a munci mai mult decât ceilalti pentru a recupera un handicap; pregatire slaba, incompetenta; lipsa de maturitate, infantilism, naivitate; (culese) rezultate concrete ale muncii, efecte vizibile, repercusiuni ale unor actiuni terminate, finalizarea unor actiuni începute demult; (stricate, strivite, putrezite) greseli, erori greu de reparat în activitatea proprie, atitudine gresita, nevoia de a face o schimbare înainte de a porni din nou, incapacitatea de ati accepta defectele; (fructe exotice sau citrice) energie, pasiune, aventura, nevoie de detasare de realitate, nevoia de visare, atitudine distanta, rece, critica; cinism.

FRUNTE: element de context ce vizeaza impresia facuta celorlalti privind comportamentul, atitudinea sau mentalitatea ta întro problema intelectuala sau profesionala.

FRUNZE: (verde, mari, frumoase) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (cazute, galbene, vestede sau doar câteva frunze în copaci) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat.

FULGER: energie, forta, entuziasm, trezire la realitate sau la viata, schimbare brusca de mentalitate, inspiratie, idee sau solutie salvatoare; dinamism, curaj, îndrazneala, originalitate, revolta, surprize, vesti neasteptate, dragoste la prima vedere.

FUM: (iesind pe cos) liniste sufletasca, pace, calm, confort, sentiment de ocrotire si protectie; (ridicânduse de la foc) urmari vizibile ale unei actiuni mai vechi, bârfe, vorbe, jigniri; (dens) pierderea controlului si a realitatii, amagire, aparente înselatoare, minciuni.

FUMA: (daca esti nefumator) actiuni necugetate, atitudine neasteptata, schimbare brusca de atitudine sau de comportament, gesturi neasteptate, din dorinta de a lasa o impresie falsa despre tine; (daca esti fumator) indiferenta, lipsa de atentie sau de concentrare, sentimentul trecerii timpului, obisnuinta, rutina, plictiseala; (daca teai lasat de fumat) sentiment de neîmplinire, ca îti lipseste ceva; (vazând pe altul) pierderea controlului si a realitatii, amagire, aparente înselatoare, minciuni.

FUND: (cu fundul gol) sentiment de jena, situatii penibile, umilinta, esti pus în situatii jenante; (vazând, dar fara sa fie gol) indiferenta, tendinta de a trata pe cineva incorect, lipsa de interes, umilire, jignire.

FURNICA: (singura sau în musuroi) afaceri bune, economie, organizare, ordine, efort sustinut, capacitate de munca, energie, rezistenta la efort; (furnica în hainele tale) stare de nervozitate, iritare, ceva nuti convine, detalii nesemnificative care te enerveaza; (carând ceva mult prea mare) oboseala, extenuare fizica, nevoie de odihna, energie risipita.

FUROU: (vâzând) intimitate, nevoia de a analiza o situatie în profunzime, pâna în cele mai ascunse detalii; (femeie în furou) intimitate, sexualitate, senzualitate, atractie fizica, nevoie de dragoste, lipsa persoanei iubite; (tu în furou în vazul lumii) sentiment de jena, situatii penibile, umilinta, esti pus în situatii jenante.

FURT: situatii jenante, care necesita solutii incorecte, perioada dificila, situatie materiala precara; lacomie, pierderea controlului asupra propriilor fapte; te simti frustrat si doresti sa capeti ceva ce crezi ca este al tau, nedreptati.

FURTUNA: mari perciole si probleme, dificultati greu de trecut; vesti neasteptate, gesturi necugetate, schimbari radicale, atitudini neobisnuite; (daca te adapostesti de furtuna) cautarea unui sprijin întro perioada dificila, nevoia unui sfat, a unei protectii, cautarea unei solutii pentru a scapa de un pericol; (daca esti prins descoperit de furtuna) înfruntarea pericolului, curajul de ati asuma responsabilitati.

FUSTA: (lunga) aparente înselatoare, încercarea de a ascunde unele aspecte defavorabile, încercarea de a forma o impresie buna; (scurta) tinerete, spirit viu, energie, sanatate, sinceritate, distractie, lipsa de griji; (neagra) seriozitate, maturitate, nevoia de a face impresie buna.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - E  

dictionar vise E

ECLIPSA: (de soare) ascunderea adevarului, minciuna, autoamagire, înselaciuni, aparente înselatoare; (de luna) aspecte necunoscute în plan sentimental, risc de a fi înselat de persoana iubita, caracter schimbator în dragoste, capricii.

ECOU: nevoia de a repeta unele actiuni pentru a-ti demonstra calitatile, nevoia de a învata de la altii, nevoia de a revedea toate aspectele unei situatii înainte de final.

ELASTIC: (care se întinde) putere de adaptare, mobilitate, acomodare, flexibilitate, rezistenta; (rupt) depasirea propriei rabdari, excese, abuzuri.

ELECTROCUTARE: atentionare, nevoia unei mari schimbari, rasturnare de situatie, riscul unui mare esec.

ELEFANT: (carând sau muncind) probleme mari, dificultati, greutati, dar mare rezistenta la aceste situatii grele; (la circ) umilinta, munca sub demnitate, capacitate de supunere pentru a depasi o situatie dificila.

ELICOPTER: forta de adaptare în situatii dificile, posibilitate de abandonare de catre persoana iubita.

EPAVA: risc de esec, deruta, probleme, necesitatea abandonarii unui proiect ce se dovedeste a fi defavorabil.

EPRUBETA: nevoia de a experimenta, de a încerca noi variante înainte de finalizarea unei situatii.

ETAJ: element de context ce vizeaza: (ultimul etaj) detalii nesemnificative ale unei actiuni, dar care pot necesita atentie la un moment dat si efort pentru rezolvarea lor; (primul etaj) detalii foarte importante ale unei actiuni, dar care se pot rezolva repede; (un etaj superior desfasurarii actiunii, care necesita urcare) detalii urgente ale unei actiuni, importante si greu de rezolvat; (un etaj inferior desfasurarii actiunii, care necesita coborâre) detalii neimportante ale unei actiuni, peste care se poate trece; (cladire cu mai multe etaje) eveniment sau situatie cu nenumarate etape sau niveluri de întelegere sau abordare.

ETICHETA: nevoie de ordine si organizare în ceea ce faci; riscul de a “eticheta” gresit o situatie sau o persoana; nevoia de a nu categorisi oamenii sau situatiile dupa ceea ce par a fi si nevoia de a cunoaste în profunzime acele situatii.

EVADARE: (a unui om din închisoare sau a unui animal din cusca) nevoia de a te elibera de unele limite sau constrângeri impuse de altii, nevoia de libertate, dorinta de a-ti capata independenta.

EVANTAI: element de context ce vizeaza o gama larga de variante în cadrul unei situatii; nevoie de relaxare, de eliberare de unele situatii sufocante.

EXAMEN: anxietate, teama de confruntare sau de competitie, nevoia de a-ti demonstra superioritatea; element de context ce apare în momentele de cotitura ale vietii, ce necesita hotarâri importante; (picat) teama de esec; pregatire slaba în fata problemelor vietii, imaturitate; (luat) încredere în fortele proprii; maturitate.

EXCREMENTE: detalii sau elemente inutile, care se cer înlaturate; eliberare de atitudini, sentimente sau trairi defavorabile; purificare emotionala; renuntarea la elemente din trecut, ce nu-ti mai sunt necesare sau care îti obstructionau evolutia.

EXPLOZIE: soc, nevoia de a da piept cu realitatea, risc, primejdie, schimbare violenta, rasturnare neasteptata de situatie.

EXTRATERESTRU: (întâlnind sau vazând) dorinta de schimbare, de a trai evenimente iesite din comun, fuga de obisnuit si de banal, extravaganta, imaginatie; sentiment de inadaptabilitate într-un mediu deja sufocant; sentimentul ca nu esti înteles sau acceptat de ceilalti; (rapit de extraterestri) teama de necunoscut, teama de a pierde ceva de pret.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - D  

dictionar vise D

DA: (afirmatie) vezi accept; (a oferi cuiva ceva) altruism, generozitate, capacitate de sacrificiu,

DANS: semn bun; cooperare, respectarea unor reguli impuse de altii pentru a ajunge la realizarea scopurilor propuse; (dansând singur) lipsa de griji; perioada fara probleme, nevoie de relaxare, dorinta de independenta, de exprimare libera a sentimentelor; libertate sexuala sau sentimentala; (dans în doi) dependenta totala de partener; dorinta de a depinde de celalalt; lipsa autoritatii si a libertatii personale; supunere, umilinta în fata altuia mai puternic; nevoia de a fi condus, ghidat, sfatuit; (dans în grup) participare, implicare, nevoia de a face parte dintr-o colectivitate; dorinta de integrare, dar pastrând independenta; (ansamblu de dans) nevoia de a fi instruit, dorinta de a ajunge la perfectiune; (dans ritmat) nevoie de actiune, de implicare totala, fuga de rutina si plictiseala; (dans popular, hora, sârba, polca etc) libertate deplina de miscare si exprimare, fara a mai tine cont de restrictii si reguli; independenta, rupere de orice tipar; (dans lent cu o persoana de sex opus sau dans erotic) dorinte, nevoie de afectiune si apropiere fizica; (dans clasic; menuet, cadril etc) educatie rigida care îsi limiteaza libertatea emotionala; incapacitatea de a te elibera de complexe sau restrictii impuse de societate; (tango) senzualitate, dorinte aprinse, dragoste înfocata, pasiune; (dans la discoteca) libertate, dorinta de rupere a oricaror limite sau interdictii, eliberare sexuala, lipsa de griji.

DANTELA: romantism, amintiri, senzualitate, afectiune, melancolie, rafinament în dragoste, delicatete, nevoie de afectiune din partea persoanei iubite, dragoste platonica.

DATORII: (tu având la altii) necesitatea de a-ti pastra promisiunile si de a-ti îndeplini obligatiile si angajamentele, necesitatea de a nui dezamagi pe ceilalti; nevoia de a-ti dovedi buna intentie, de asi face pe altii sa aiba încredere în tine; marturii de bunavointa; (altii având la tine) neîncredere în oameni, dezamagiri.

DARÂMA: pierdere, teama de esec; (o casa, un zid etc) dorinta puternica de a reface ceva gresit în viata personala.

DEAL: mic impas, greutati temporare, piedici de scurta durata, efort în plus pentru a ajunge la o realizare.

DEASUPRA: (aflândute deasupra unui loc sau a unei pozitii) superioritate, avantaj, atuuri în fata altora, sanse în plus de a câstiga întro confruntare, încredere în fortele proprii, sperante, optimism.

DECOLTEU: (daca esti femeie, având decolteu foarte amplu la rochie) nevoia de a-ti folosi sau pune în evidenta mai mult calitatile fizice; sinceritate, sentimente curate, dorinta de a-ti împartasi emotiile; (la o femeie, dar cu senzatie de jena) incapacitatea de a-ti folosi calitatile fizice, feminitate sau sexualitate frustrata sau reprimata, incapacitatea de a-ti exprima deschis sentimentele; (daca esti barbat, vazând la o femeie) dorinte sexuale.

DEDESUBT: (aflândute sub un obiect, loc sau pozitie) inferioritate, dezavantaj, lipsa unor atuuri în fata altora, sanse în minus de a câstiga întro confruntare, neîncredere în fortele proprii, sperante pierdute, pesimism.

DEGETE: element de context ce vizeaza activitatea personala; (mai putine degete la o mâna sau degete rupte sau taiate) fragilitate, sensibilitate, lipsa mijloacelor de a dobândi niste rezultate concrete; neîndemânare, stângacie; (mai multe degete la mâna) entuziasm, exces de zel, munca suplimentara în ceea ce faci, îndemânare, pricepere; (prinse în usa) piedici, esecuri, greseli, efort inutil; (scurte sau groase) lipsa de îndemânare, stângacie, munca în zadar, lipsa cunostintelor necesare în activitatea de zi cu zi; (lungi sau subtiri) îndenare, pricepere, munca folositoare, efort sustinut, dibacie, munitiozitate, atentie la detaliu.

DELFIN: necesitatea de a fi, înainte de toate, prieten cu persoana iubita, transformând relatia sentimentala întruna rationala; buna comunicare, întelegere, prietenie, afectiune, exprimare libera a emotiilor si sentimentelor.

DEMISIE: (dânduti demisia) fuga de raspundere, teama de a continua un proiect, neîncredere în fortele proprii; (demisia ta aprobata de sefi) teama ca nu esti acceptat întro colectivitate, defecte sau erori greu de ascuns, dezamagiri, atentionari, avertismente din partea unor superiori, nesiguranta pentru ziua de mâine; (demisia ta respinsa de sefi) sanse de reabilitare profesionala, nevoia de implicare maxima în ceea ce faci, asumarea unor responsabilitati; (fiind demis de catre sefi) atentionare, risc de a gresi, teama de a fi pedepsit, nesiguranta, stres.

DENTIST: teama sau nevoia de a înfrunta o situatie dificila, dar necesara, pentru a-ti ameliora pozitia sau imaginea care probabil a avut de suferit; nevoie de ajutor.

DESCHIDE: (o usa, o cutie etc) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început.

DESCOPERI: (ceva nou, ceva necunoscut, un teritoriu, o inventie) implicare, actiune, initiativa, spirit întreprinzator, entuziasm, posibilitatea de a da nastere unor schimbari favorabile, nou început, adevaruri iesite la iveala, curajul de a înfrunta realitatea.

DESCULT: umilinta, greutati, dezonoare, perioada dificila în plan material.

DESERT: relaxare, buna întelegere, perioada placuta, lipsita de griji, împacare, nevoie de recuperare dupa efort, confort, situatie materiala satisfacatoare.

DESHERT: (înaintând, ratacit, traind în desert) izolare, retragere, rezistenta a efort, nevoi neîmplinite, stagnare, singuratate, lipsa de afectivitate, viata stearpa, fara evenimente deosebite, lipsa de activitate, piedici materiale, incapacitate de a-ti colora viata; (dune) pierderea controlului asupra timpului, mobilitate, schimbari permanente, incapacitate de a-ti gasi locul stabil în viata, instabilitate, nesiguranta.

DEZBRACA: sinceritate, naivitate, credulitate în fata celorlalti; vulnerabilitate, fragilitate, posibilitatea de a fi ranit, lipsa unei protectii.

DIAMANT: (purtând) element de context ce vizeaza obiecte, situatii valoroase, cu semnificatii deosebite, la care tii mai presus de orice. (vazând) dorinta, invidie, gelozie, necesitatea de a descoperi modul în care poti atinge un ideal, poti obtine ceva catre care tinzi; tel de atins.

DIAVOL: pericole din exterior sau chiar din interiorul tau, acea parte negativa a ta care îsi împiedica evolutia; placere de a face rau sau de a distruge, rputate, sentimente negative, gândire negativa, autodistrugere, actiuni prin care îti faci singur rau sau îi afectezi negativ si pe ceilalti; teama, anxietate, riscul de a gresi sau de a face ceva necinstit; tentatie, ispita, pacat.

DICTARE: (tu scriind dupa dictare) pozitie de inferioritate, umilinta, docilitate, supunere în fata celor mai puternici; (tu dictând altuia) dorinta de a-ti dobândi autoritatea în fata cuiva, capacitatea de ai conduce pe altii.

DICTIONAR: riscul de a nu fi înteles de ceilalti din cauza unui comportament sau a unei atitudini originale sau ciudate; neîntelegeri, discordante de principii sau opinii; (cautând un cuvânt în dictionar) nevoia de a gasi un limbaj comun sau a unei cai de mojloc în comunicarea cu ceilalti; originalitate.

DIMINEATA: dorinta unui nou început, inititiva, spirit întreprinzator, libertate de actiune si exprimare, relaxare, sentimente pozitive, optimism.

DINTI: (urâti, stricati, cazuti, murdari, rupti) riscul de a-ti strica imaginea personala, reputatie stirbita, teama de a face impresie proasta întro situatie importanta, timiditate, neimplicare, retragere de teama de a nu fi la nivelul asteptarilor altora; neîncredere în fortele proprii; teama de a-ti exprima parerile; (frumosi, albi, curati) încredere de sine, initiativa, curajul de a iesi în fata, parere buna si respect de sine, autocontrol, comunicare eficienta cu cei din jur, curajul propriilor pareri; (pusi, falsi, dantura artificiala) amagire, aparente înselatoare, minciuna, parere falsa; (de animal) vezi colti.

DINOZAUR: element de context ce vizeaza evenimente din trecut, inutile în prezent, dar care pot crea înca panica si anxietate.

DIRIJOR: nevoie de organizare, putere, dominare, implicare, concentrare; asumarea responsabilitatilor; autoritate, spirit întreprinzator, stabilitate emotionala, necesitatea de a dovedi ca esti un om de încredere;

DISC: element de context ce vizeaza situatii repetabile, care sau mai petrecut cândva, care apar în viata ta periodic, regulat, capabile sa te afecteze de fiecare data la fel.

DISPAREA: insecuritate, neîncredere, anxietate, teama de a pierde controlul.

DISTANTA: (ramasa intre tine si alte elemente de context) asteptare, rabdare, final iminent, apropierea de un rezultat concret; asigurare in caz de pericol, protectie, pastrarea controlului; (a mai avea de parcurs o distanta pana sa ajungi undeva) elemente de context ce vizeaza viitorul, situatii in desfasurare, dar car nu au ajuns la un final; (ceva vazut la mare distanta) element de context ce vizeaza situatii in care nu esti implicat, la care esti doar simplu spectator.

DIVORT: nevoia de a schimba ceva in viata, chiar daca necesita un sacrificiu; dorinta sau nevoia de a-ti recapata independenta; rasturnare dificila de situatie, dar care poate aduce ordine in viata personala; renuntarea la o situatie cu are erai obisnuit.

DOCTOR: nevoie de sprijin intr-o problema dificila; teama sau nevoia de a infrunta o situatie dificila, dar necesara; nevoia de a primi un sfat de la o persoana cu autoritate si experienta;

DOLIU: (a purta doliu sau al aseza la usa) suferinta, teama de pierdere a unei pozitii favorizante; risc, anxietate; dorinta de compatimire.

DORMI: (adanc) fuga de raspundere, pasivitate, inactivitate, neimplicare; indiferenta; (imbracat) graba, lipsa de timp, termen limita, nevoia de a actiona imediat, urgenta, stress, incapacitatea de a te relaxa; (dezbracat) confort aparent, vulnerabilitate, lipsa de protectie; (singur) siguranta, odihna, relaxare, indiferenta; (cu cineva) indiferenta fata de problemele altuia, nevoie de responsabilitate sau de angajare alaturi de cineva; (afara, in picioare, incomod, dezvelit, in frig) disconfort, nesiguranta, probleme, piedici, stres, griji, anxietate, teama, incapacitatea de a te rupe de probleme.

DROG: amagire, teama de a infrunta realitatea sau greutatile, refugiu intr-o lume imaginara, pierderea contactului cu realitatea, fuga de responsabilitati; eschivare; refugiu, izolare, lasitate; batere in retragere; pierderea increderii in fortele proprii; situatie riscanta, aparent calma.

DUS: (cabina de dus) singuratate, nevoie de afectiune, viata emotionala reprimata, intimitate; (facand) nevoie de uitare, de depasire a unor situatii cu mare incarcatura emotionala.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button

Dictionar de vise - interpretare vise - C  

dictionar vise C

C: tandrete, adaptare, umor, simt estetic, ocrotire, creativitate, neastâmpar, agitatie, dezordine, ironie, risipa, originalitate, superficialitate.

CABANA: adapost provizoriu, nesiguranta, vacanta, romantism, nevoie de odihna, de evadare, de eschivare.

CABLU: legaturi numeroase, cunostinte, discutii, contacte, comunicare, întâlniri; risc; (gros, tinând o greutate mare) grija, precautie, dificultati; (rupt) boala, pierderea controlului, oboseala, extenuare, incapacitate de lucru, imobilizare, blocaj, risc.

CACTUS: aglomeratie, lipsa intimitatii, indiscretie, te simti sufocat, înghesuit, îngradit, fara spatiu; nevoie de intimitate, de izolare, de autoprotectie; capacitate mare de adaptare.

CADAVRU: modificari, dorinta de schimbare, finalul unei stari sau a unei etape; aventura spre necunoscut; o noua stare de lucruri, nebanuita, îngrijoratoare, dar de care esti constient ca trebuie sa se petreaca; (mutilat) trauma, mare zbucium emotional, emotii, griji, necazuri, teama, vesti proaste.

CADA: (facând baie în ea) împacare, ordonare a planului emotional, împrietenire, iertare; (cu apa murdara) ruperea unor relatii sentimentale dezavantajoase; (plina cu apa) zbucium emotional, noi cunostinte, viata sociala intensa; (goala) izolare, teama de a fi parasit, tristete, singuratate, nevoie de asociere si de afectiune, probleme sentimentale; (ramasa murdara) perioada dificila pe plan sentimental, decizie de separare sau împacare; ruperea unei relatii dificile, sufocante, fara viitor; ordonarea vietii sentimentale, chiar daca prin situatii traumatizante.

CADOU: (oferind) lingusire, obligatii ce se cer onorate, încercare de împacare, viata sociala încarcata, nevoie de a fi luat în seama, de a ti se acorda atentie, de afectiune; (primind) aprecieri, recunoasterea meritelor, vorbe bune, prietenie, împacare, acceptare, noroc, surprize, perioada fericita, satisfactii, rasplata, câstig (nu neaparat material, mai mult personal), evolutie, progres, succes, realizare.

CAFEA: (în ceasca, bând, în ibric) nevoia de a primi un imbold, un stimulent, o impulsionare, încurajare, îmbarbatare; necesitatea de a munci îndelung, rezistenta fizica si psihica; musafiri, vizite, viata sociala bogata, noi cunostinte, sueta, discutii, bârfe; (varsata) agitatie psihica, nesiguranta, oboseala, extenuare, pierdearea controlului; (zat de cafea) nesiguranta, teama de viitor, teama de a actiona, nevoia unui sfat, neîncredere în fortele proprii, te lasi în voia sortii, nevoia de a gasi o cale mai buna.

CAIET: acumulare de experienta, noi informatii, vesti, noutati; datorii, obligatii profesionale; amintiri, melancolie, nesiguranta.

CAL: (alb) viata frumoasa, multumire, satisfactie, fericire, dragoste, romantism, sensibiliate, idila, flirt, vise, imaginatie; gânduri pozitive; independenta, libertate de miscare sau de expresie; (negru) curaj, spirit temerar, energie, impulsivitate, aciune, initiativa; (salbatic sau naravas) energie fizica sau sexuala, instinct erotic puternic (mai ales pentru barbati), revolta, enervare, indignare, instincte necontrolate, libertate deplina, independenta, nesupunere, te descurci singur; faci ce vrei; încredere în fortele proprii, curaj, încalcarea oricaror reguli, legi sau limite; (Pegas sau cal înaripat) inspiratie, imaginatie, trecrea de la o stare la alta, schimbare de atitudine, îndrazneala, cutezanta, forta gândului, gândire pozitiva; (calare pe cal) evolutie buna a situatiei, evenimente bune, noroc, schimbare favorabila de directie; iesirea din impas; tii lucrurile sub control; (herghelie de cai) indecizie în dragoste, variante multiple, dorinta de a-ti pastra libertatea si independenta, fara a te implica; viata sociala bogata; nevoie de asociere; lucru în echipa, colaborare; (înhamat, înseuat sau la caruta) noi datorii, obligatii, constrângeri, reguli impuse, instructiuni ce se cer urmate; lipsa de libertate, supunere, munca, rezistenta, efort fizic; (mort) oboseala, extenuare; te simti neglijat, marginalizat, uitat, abandonat de ceilalti; sentimentul ca esti folosit de catre altii, fara a avea nimic de câstigat; dezamagire; esec; (verde) iluzii, himere, vise imposibile; lipsa de realism; imaginatie; traiesti mai mult în vise; (de curse) initiativa, dorinta de realizare, implicare intr-o situatie concurentiala, cu gândul de a câstiga; egoism; recompensa.

CALCULATOR: nevoia de a primi un ajutor, un sfat, pentru a lua o decizie; rezistenta la efort intelectual; îndeplinirea sarcinilor de serviciu; ordine, rigoare, organizare, precizie, detasare, insensibilitate.

CALD: (senzatie în vis) confort; armonie; placere; siguranta; (prea cald) extenuare; nevoia de a micsora ritmul în ceea ce faci; emotii intense; emotivitate; griji.

CALE: (drum) sansa, directie, posibilitate de a înainta în planurile personale; solutie, idee; (ferata) calatorie; noi planuri; o solutie stricta ce se cere urmata; lipsa libertatii de miscare sau de expresie; (a gasi calea) decizie buna, solutie saslvatoare, canalizare buna a fortelor sau gândurilor; (a pierde calea) deruta, driva, confuzie, nesiguranta, neîncredere; greseala, teama de esec.

CALENDAR: asteptare; apropierea unui eveniment important care îti da un sentiment de nerabdare sau emotie; schimbari lente; sentimentul ca se apropie o scadenta, un termen limita; presiunea timpului; graba; necesitatea de a mari ritmul; sentimentul ca nu mai ajungi la capat; (pe perete) organizare, ordine, disciplina, metoda, buna sistematizare a muncii; (marcând ceva pe calendar sau o zi iesita în evidenta) necesitatea de a-ti stabili un scop, un tel, un termen pentru o situatie anume; nevoie de organizare, de ordine în viata de zi cu zi; (oferit de cineva) necesitatea de a te supune unor reguli stricte, impuse de altii; termene ce se cer respectate; (desemnând o perioada din trecut) amintiri, melancolie; graba, accelerare; aglomerare de evenimente; lipsa sau presiunea timpului; (desemnând o perioada din viitor) asteptare, emotie, nerabdare;

CALORIFER: sansa de a ajunge la o întelegere cu cei din jur, sansa de reconciliere, de împacare, de cooperare; (rece) cearta, ostilitate, posibili dusmani sau rivali, conflict, antipatie, distantare, neîntelegeri; (cald) atmosfera placuta; simpatie, armonie, întelegere, buna colaborare.

CAMELEON: putere mare de adaptare; eschivare, minciuna, falsitate, înselaciune; imagine falsa, nevoia de a ascunde unele defecte.

CAMERA: (de studiu) nevoia de a acumula noi cunstinte si informatii; lipsa de experienta; (de dormit) nevoie de odihna, de micsorare a ritmului; posibilitatea de a lua o pauza; repaus; (de zi) atmosfera familiala; aspecte casnice sau familiale; (de lucru) planuri noi, proiecte ce pot fi puse în practica; noi sarcini; obligatii; responsabilitati; (goala sau nemobilata) planuri si ambitii mari, dar lipsa mijloacelor practice de a le pune în aplicare; (plina) abundenta de idei si de variante de realizare, mari resurse intelectuale si fizice; trairi intense; entuziasm; (plina, dar da senzatia de sufocare) extenuare, oboseala, nevoia de a lua o pauza.

CAMION: greutati, înfruntarea pericolului si a greutatilor; schimbari dupa eforturi.

CAMPING: întoarcerea la origini, necesitatea de a te limita la strictul necesar; armonie deplina cu natura; cîutarea lucrurilor simple, naturale; capacitate mare de adaptare în situatii dificile; posibilitati de a te descurca de unul singur.

CANAL: (de scurgere, de aductiune) directii promitatoare pe plan sentimental; relatii bune; comunicare eficienta a emotiilor si sentimentelor; (de navigatie) exprimare usoara a sentimentelor; înaintarea planurilor personale printr-o buna adaptare; libertate de expresie.

CANAPEA: nevoie de relaxare, de odihna, de timp liber; scurta perioada de repaus; nevoie de deschidere sufleteasca, de confidente, de discutii eliberatoare; cautarea unui prieten de suflet; falsa senzatie de securitate si stabilitate emotionala.

CANDELA: (aprinsa) nevoia de intimitate, izolare, singuratate, meditatie, timp doar pentru tine sau cei apropiati; fuga de ochii lumii; viata personala intensa; (stinsa) neglijarea vietii personale.

CANDELABRU: sperante de marire, de iesire în evidenta, de apreciere, de onoruri în public.

CANGUR: mobilitate,forta, rapiditate, exactitate, precizie, libertate de miscare, evitarea pericolelor cu multa inteligenta si agilitate; instinct matern/patern foarte dezvoltat; dorinta de a avea copii; dorinta de a-ti asuma responsabilitati familiale; grija pentru cei din jur.

CANIBAL: obsesii, manii, fobii, obieciuri periculoase, vicii, tendinta de autodistrugere prin obiceiuri si naravuri; invidie, gelozie, gânduri rele fata de alte persoane sau simti ca esti victima acestor sentimente; trebuie sa renunti la obiceiuri distructive; regrete, resentimente puternice care te “manânca” pe dinauntru; nevoie de temperare si echilibru, alungarea tentatiilor rele.

CAP: început, initiativa, capacitate de întelegere, persoane cu influenta, relatii intense cu sefii; oameni care te pot ajuta sau sfatui; obiectivitate; (cap spart sau taiat) piedici în realizarea proiectelor, neîntelegeri cu parintii sau sefii; lipsa de organizare, deruta, dezordine; (capul greu sau durere de cap) stress, griji, responsabilitati mari, probleme urgente ce trebuie rezolvate.

CAPAC: (scotând un capac) schimbari neasteptate, înaintarea spre necunoscut; revenirea în actualitate a unor probleme mai vechi; (punând un capac) extenuare, exagerare, suprasolicitare, stress.

CAPCANA: (vazând o capcana pregatita) pericole iminente; asumarea unor riscuri; (punând capcane pentru animale) intrigi, bârfe, rautati, înselaciune, tradare; (capcana cu animal prins) câstiguri sau rezultate partiale favorabile; (esti prins) situatie dificla, din care iesi cu greu de unul singur, ai nevoie de ajutor.

CAPELA: nevoie de protectie, de confort, de a fi singur, de izolare, de timp pentru a chibzui si medita.

CAPITALA: agitatie, stress, pericole; egocentrism,. aroganta, siguranta în fortele proprii, spirit de aventura; curaj de a înfrunta greutatile; (daca nu locuiesti intr-un oras mare) inadaptare, fuga de riscuri sau de raspunderi; (dorind sa te muti în capitala) planuri marete, cautarea unui drum mai bun, te simti limitat, marginalizat, nevoie de o mai mare libertate de expresie si de miscare.

CAPRA: amabilitate, naivitate, pesimism, imaginatie, instinct matern dezvoltat, imaginatie, independenta, sacrificiu pentru familie, trecerea oricarui obstacol, capacitate de munca îndelungata, rezistenta fizica, voiosie, tenacitate; (capra neagra) evenimente deosebite, rare; lucruri de pret; valori importante; rezistenta si capacitate de adaptare iesite din comun.

CARACATITA: suprasolicitare fizica, incapacitatea de a mai face fata la serviciu, prea multe obligatii sau proiecte în acelasi timp; pericol; teama de a fi prins nepregatit.

CARIE: nereguli, lipsuri, lucruri neorganizate, riscuri, aspecte negative nebanuite.

CARNE: (cruda) risc, vulnerabilitate, durere, tristete, pericol, sinceritate, esti deschis oricarei situatii, buna sau rea; (fiarta, fripta, gatita) situatie fara scapare, cauza pierduta; (însângerata) boala, durere, tristete; vezi rana.

CARO: aspecte legate de calatorii, afaceri, bani; (As) scrisoare de afaceri, mari sanse în afaceri; sanse de câstiguri materiale; initiativa intr-un proiect financiar; (Rege) protector util; legaturi cu autoritatile, oficialitatile, finantele, bancile; (Dama) piedici în proiectele începute datorate femeilor; familia are efect negativ asupra proiectelor financiare; (Valet) vesti bune, sanse noi în plan financiar; (Zece) schimbari cu rezultate favorabile în plan financiar; (Cinci Noua) dorinte de câstig sau de schimbare; (Patru) buna organizare, ordine si sistematizare în plan financiar; (Trei, doi) câstig doar apelând la relatii, cunostinte, asocieri; initiativa colectiva în plan financiar.

CARTE: (de citit) vezi biblioteca, (de vizita) nevoia de recunoastere a meritelor sau functiei; ambitii înalte; dorinta de realizare personala; (de bucate) posibilitati multiple de serviciu; noi sarcini; variante profesionale; (postala) vezi ilustrata; (de joc) risc, hazard, întâmplare, coincidente, sperante de câstig; vezi caro, trefla, pica sau cupa.

CARTOF: realizare, succes, noutate, originalitate, inventivitate.

CASA: circumstante legate de personalitate, spiritualitate, subconstientul uman, securitatea financiara, cadrul familial, trairile emotionale; sentiment de siguranta, adapost, durabilitate, trainicie; (baia) nevoia de purificare spirituala, eliminarea sentimentelor negative; (subsolul casei) aspecte legate de propriul eu, nevoia de izolare, de meditatie, de singuratate, de intimitate, de a fi cu tine însuti; (dormitorul) aspecte legate de timp liber, repaus, odihna, revigorare, întremarea fortelor; (sufrageria) aspecte legate de confortul familial; (bucataria) aspecte legate de modul de a-ti asigura traiul, serviciu, munca; (camera de zi): aspecte legate de viata sociala; (holul) aspecte legate de modul în care intri în contact cu societatea; capacitatea de adaptare, de interactiune, de schimburi de idei si opinii; (podul) aspecte legate de modul de gândire, de rationare, de intelect; (balconul) aspecte legate de imaginea publica; (parinteasca) aspecte legate de trecut, de origini, de parinti, orasul de bastina; (de bilete) posiblitate de acces spre noi etape; libertate de miscare si de expresie destul de limitate; accesibilitate; (casa scarilor) aspecte legate de modul de comunicare, de interactionare cu lumea din jur, contactul cu societatea, oamenii apropiati, vecinii etc.

CASCADA: perciol, ispita, atractie fatala, implacabilul, imposibilitatea de a te opune; schimbare majora greu de evitat; forta de seductie, risc de a te îndragosti la prima vedere, trairi intense, energie sexuala si psihica.

CASTEL: ambitii, vise, iluzii, amagiri, dorinte de realizare materiala si sociala, (locuind intr-un castel) dorinta de confort, sperante de câstog, dorinte de marire; lipsa de griji, (vechi sau darapanat) lipsuri materiale, probleme în casnicie, dezamagiri; (de nisip) planuri esuate, instabilitate, nesiguranta, teama de pierderi, deziluzii, proiecte efemere, fara sanse de reusita.

CASTOR: planuri noi facute de unul singur, rezistenta, harnicie, constiinciozitate, mare capacitate de munca, rezultate durabile, minte organizata, bun executant pe cont propriu; dorinta de atingere a intereselor proprii, de asigurare a confortului personal; (în apa, construind baraje) blocaj emotional, incapacitate de exprimare libera si facila a sentimentelor, inhibitii, complexe, handicapuri sentimentale, probleme emotionale.

CASTRAT: negarea sau reprimarea instinctelor sexuale; finalul unei legaturi sentimentale; probleme legate de reproducere, boli ale aparatului genital; teama de impotenta sau frigiditate; limitarea fortelor creative; teama de a avea copii; fuga de responsabilitati; teama de a se implica emotional.

CASTRAVETE: (crud) truisme, banalitati, lucruri prea banale pentru a te ocupa de ele; (murat) nevoia de senzatii tari, ispita, nu poti rezista tentatiei, dorinta de schimbare, de condimentare a vietii de zi cu zi.

CASCAVAL: ispita, momeala, tentatie, amageala, înselatorie, pacaleala, atractie spre pericol, senzatii tari.

CATALOG: (la scoala) retrospectiva a activitatii de pâna acum, bilant, scadenta; teama de a fi criticat; înfruntare directa; sansa de a fi luat în consideratie; (de prezentare a unui produs) minciuni, înselaciune, aparente înselatoare, încercarea de a oferi o imagine mai buna, de a face impresie.

CATAPULTA: urcare brusca, schimbare neasteptaa, dorinta de a înainta mai repede în activitatea actuala, sansa sau doar dorinta de avansare si marire.

CATARAMA: prietenie, amicitie, întelegere, interese comune, intimitate, atmosfera degajata, siguranta, încredere.

CATARG: dorinta de marire, reusita îndepartata, teama de a proni, protector; încercarea de a iesi în evidenta; (rupt) imagine publica sau reputatie în pericol.

CATASTROFA: teama de a gresi, teama de esec; dorinta schimbare radicala.

CATEDRA: ajutor competent, contact cu oficialitatile; respect; umilinta; recunoasterea superioritatii meritelor sau cunostintelor.

CATIFEA: dorinta de confort, de liniste sufleteasca, de multumire, de companie selecta, de situatie materiala mai buna; disctinctii, laude, onoruri, recunoasterea meritelor în public, recompense.

CAUCIUC: (la roata) nesiguranta, teama de a întâmpina piedici; (ca material) adaptabilitate, flexibilitate, sociabilitate.

CAZARMA: restrictii, constrângeri, libertate limitata, disciplina impusa, blocaj, represiune, timiditate, lipsa initiativei si a curajului, supunere.

CADERE: (senzatie de cadere, dar fara frica) dorinta de eliberare, de ducere la bun sfârsit a unor obligatii; (senzatie de cadere, dar cu frica) teama de esec; pierderea controlului: lipsa de inspiratie, de idei, de inisiativa pe plan profesional; perioada de vid intelectual; (ranit în cazatura) efecte negative ale actiunilor tale, pierderi, incapacitate de a-ti duce la bun sfârsit obligatiile profesionale; sentiment de neajutorare; (cadere lunga, fara a ajunge la capat) deriva, dezorientare, te simti pierdut, fara directie.

CALARI: evolutie buna, pe cai cinstite, trecere usoara peste piedici, înaintare, dominarea situatiei, conducere, putere.

CALATORIE: dorinta de schimbare, de evolutie, de progres; relaxare; repaus; modificarea modului de exprimare sau comunicare; acumulare de noi cunostinte; trecere de la o etapa sau stare de lucruri la alta; (cu diferite vehicole) schimbare mai usoara, în care intervin diversi alti factori externi; vezi si vehicolul cu care calatoresti; (în înghesuiala) comunicare defectuoasa cu cei din jur, neîntelegeri; (singur) fuga de societate, dorinta de a-ti petrece un timp doar pentru tine; singuratate, izolare, teama de lume; nevoia de a te descurca singur; (intr-o zona necunoscuta) schimbari adicae, fara sa stii catre ce te îndrepti; (pe mare sau apa calma) schimbari minore în plan sentimental; (pe apa agitata) schimbari neasteptate pe plan sentimental, nu neaparat favorabile; (intr-un vehicul foarte mic) incapacitate de a te face înteles, comunicare defectuoasa cu cei din jur; timiditate, emotivitate sporita, modestie exagerata, subaprecierea calitatilor proprii.

CALAU: dusmani, risc de a opri cursul unei situatii, teama de a fi criticat sau pedepsit pentru greseli.

CALCA: (pe iarba) teama de a gresi, de a fi pedepsit; folosirea unor cai incorecte de a iesi dintr-un impas; (pe cineva pe picior) atentionare, dispret, lipsa de respect; (peste ceva sau în picioare) batjocura, dispret, umilire, supunere cu forta; (rufe) încercare de refacere a imaginii publice sau a reputatiei;

CALUGAR: izolare, singuratate, cautarea unei cai spirituale, incertitudini, instabilitate emotionala, rupere de realitate, nevoie de a reflecta înainte de a actiona.

CAMASA: autocenzurarea sentimentelor; (fara camasa) sinceritate; (uda sau murdara) probleme sentimentale; (la uscat) împacare; exprimare libera a sentimentelor; generozitate, sacrificiu, altruism.

CAMILA: conservatorism, rezistenta la efort îndelungat; indiferenta, impasibilitate, insensibilitate pe plan sentimental; reprimarea sentimentelor; (caravana) munca de echipa, suprasolicitare.

CAMIN: (studentesc sau de nefamilisti) adapost, siguranta provizorie, multumire temporara; (de copii) veselie, joaca, lipsa de griji, siguranta, sentiment de ocrotire; (de batrâni) singuratate, swentiment de abandonare, de marginalizare, de uitare; (de foc) caldura, romantism, siguranta, idila, aventura.

CAPSUNI: (coapte) pasiune, vitalitate, sanatate, senzualitate, instinct erotic; (necoapte) imaturitate în plan erotic, cautarea unor raspunsuri pe plan sentimental sau sexual; (zdrobite sau putrezite) abuzuri sexuale, transformarea sexului intr-un mod de trai; accent prea mare pe latura fizica a dragostei.

CAPRIOARA: (ranita) fragilitate, vulnerabilitate, sensibilitate, teama, pericol; (libera) dinamism, energie, vitalitate, sanatate, trecerea oricarui obstacol.

CARAMIDA: creativitate, idee, punct de plecare în planuri noi; capacitate de munca, harnicie, constiinciozitate.

CARA: (ceva în spate) rezistenta, eforturi, greutati, probleme; (ceva pe brate) protectie, ocrotire, grija sporita; (în mâna) aspecte legate de lucruri familiale, la îndemâna, de zi cu zi.

CARARE: (larga) perspective, solutii promitatoare, (strâmta) variante limitate, slabe sperante; (serpuita sau abrupta) dificultati, suisuri si coborâsuri, inconstanta; (batatorita) urmarea ideilor de la ceilalti, lipsa de originalitate, imitatie; (prea putin batuta) originalitate, noutate, curaj, initiativa; (care se pierde în zare sau în padure) deruta, dezorientare, nesiguranta, nu stii daca esti pe drumul cel bun.

CARBUNE: tristete, mâhnire, dezamagire, consecinte ale trecutului influente în prezent, care provoaca mari suparari.

CARUTA: (goala) maniere necizelate, semne de mitocanie sau lipsa de educatie, exprimare vulgara sau ordinara; bârfe, discutii nedemne, vorbe urâte, jigniri; (plina) încercare de a-ti controla exprimarea si modul de comunicare cu ceilalti; atentie sporita la ce spui.

CASATORIE: asumare de noi esponsabilitati, cooperare, colaborare, noi relatii; implicare, angajare în noi proiecte; (daca nu esti casatorit) dorinta de împlinire, de realizare; dorinta de a-ti asuma responsabilitati, de maturizare prin angajare concreta în situatii solicitante; teama de singuratate; (daca esti casatorit) eschivare, fuga de raspundere, probleme în cuplu; dificultati de cooperare si comunicare cu ceilalti; nevoia de a te implica profund.

CASCA: (de somn) plictiseala, evolutie lenta, rabdare, pierdere de timp, irosirea energiilor; lipsa de activitate; (gura) credulitate, naivitate, curiozitate, sporirea interesului.

CATUSE: (ai catuse la mâini) constrângeri, limite, libertate limitata, lipsa de timp din cauza muncii exagerate; (vazând o pereche de catuse) nevoia de a te implica total, de a-ti asuma responsabilitati, de a te angaja în noi proiecte, care îti vor limita libertatile.

CATEL: vezi câine.

CAUTA: (ceva, dar nu gasesti) dezorientare, deruta, teama, nesiguranta, instabilitate; sentimentul ca nu esti pe drumul cel bun; (cautând ceva si gasind) iesi cu bine din situatii dificile; stabilitate, siguranta; (esti cautat de cineva) interesul celorlalti fata de tine, aprecieri, laude, recunoasterea unor limite.

CÂINE: loialitate, credinta, supunere, ascultare, docilitate, bunatate, capacitate de munca, rezistenta la efort, corectitudine, adaptabilitate, modestie, constiinciozitate, cinste exemplara, fidelitate, capacitate de sacrificiu; (latrând bucuros si prietenos) credinta, sinceritate, docilitate; prietenie; (turbat, latrând amenintator sau ostil) cearta, revolta împotriva nedreptatilor, autoaparare; protectie exagerata, teama de a fi atacat; (mare si puternic) sentimentul ca esti protejat; (mângâind) simpatie, prietenie, relatii bune, întelegere, armonie; (trist sau ranit) abuzuri, nedreptati, dificultati; (pui) bucurie, lipsa de griji, prieteni buni, perioada fericita pe plan relational si social.

CÂMPIE: (larga) munca, libertate de actiune, perspective largi în plan profesional si material; (cu recolta nestrânsa) realizari apropiate, siguranta, sentimentul ca esti pe drumul cel bun, satisfactie, sperante mari; (goala, fara recolta) pierdere de timp si de energie, directie gresita, sentimentul ca nu esti pe calea cea buna, dezamagire.

CÂNTA: (la instrument cu coarde) supunere, asculktare, docilitate, accpterea autoritatii si a disciplinei impuse; laude nemeritate, încercarea de a obtine ceva prin lingusire; (la alt instrument) relaxare, placere, distractie, odihna, pauza; (la instrumente de suflat) bârfe, minciuni, tradare, conversatii sterile, banalitati; (din gura) lingusire, vorbe frumoase, laude nesincere.

CÂNTEC: (lent) tristete, melancolie, singuratate, vise de dragoste, pasiune, dor; (ritmat, vesel) dinamism, energie, entuziasm, distractie, agitatie; (romanta) melancolie, nostalgie, amintiri sau consecinte ale trecutului revenite în actualitate; (popular) aspecte legate de lucruri familiale, de locurile de bastina; simplitate, (de leagan) nevoie de protectie, de ocrotire, nesiguranta, neliniste sufleteasca.

CÂRTITA: secrete, aspecte necunoscute, deruta, nesiguranta, nevoie de a primi o calauzire.

CÂSTIGA: (ceva) speranta de reusita, dorinta de marire; (a nu câstiga) sentiment de abandonare, de marginalizare, dezamagire, deziluzii; (a câstiga la jocuri de noroc) mari sperante, teama de a-ti asuma responsabilitati sau de a te implica efectiv în unele proiecte; încredere în hazard sau întâmplare; sentimentul ca te lasi în voia sortii.

CEAI: conventii si traditii foarte puternice, reguli stricte, rigiditate, conformism.

CEAPA: lacrimi, necaz, critici; (mâncând) teama de a gresi si de a ti se descoperi greselile; reprimarea suferintei; ascunderea durerii sub o masca dura.

CEARA: (topita) sensibilitate, influentabilitate, slabiciune, vulnerabilitate, fragilitate, flexibilitate, maleabilitate, adaptabilitate; (întarita) superficialitate, lipsa de naturalete, înselaciune, stagnare, piedici, impas.

CEARTA: situatie conflictuala, dorinta de a face dreptate, revolta, indignare, nedreptate, dorinta de a te face ascultat sau auzit; lipsa de autoritate; contradictii, probleme cu aspecte diferite; neîntelegere, dezacord, confruntare pentru a ajunge la o rezolvare.

CEAS: organizare, ordine, disciplina, obligatii, termen limita; anxietate cu privire la apropierea unui moment important; teama de batrânete; anxietate cu privire la trecerea timpului, sentimentul ca stai pe loc si timpul trece; sentiment de inutilitate; necesitatea de a trece la actiune, de a lua initiativa; (stat sau ramas în urma) sentimentul ca esti depasit de evenimente, demodare, nevoia de a recupera timpul pierdut.

CEATA: deruta, nesiguranta, dezorientare, teama, angoasa, anxietate, incertitudine, îndoiala, neîncredere, necunoscut; (a iesi din ceata) rezolvarea problemelor, ajungerea la o concluzie, sanse de revenire la normal, revigorare, reorientare, redirectionare a energiilor, claritate, ceritudini.

CENUSA: distrugerea oricaror sperante, disperare, deznadejde, posibilitatea de a o lua de la capat, pornind de la ultimele ramasite ale planului anterior; pierderi sau lipsuri financiare, posibilitati materiale reduse; uitare, indiferenta, incaacitate de memorare, memorie slaba.

CER: (senin) ocrotire, calm, liniste, armonie; (înnourat) griji, probleme, dificultati; (rosu) necazuri în dragoste; (înstelat, noaptea) romantism, nevoie de dragoste si afectiune, tandrete; (negru, de furtuna) pierdere, vesti proaste, nesiguranta, temeri mari, pericole.

CERB: adulter, tradare, tentatie de a însela; mândrie, vanitate.

CERC: dorinta de perfectiune, sentinentul de repetabilitate, închierea unui ciclu sau a unei etape si începerea alteia, similara; sentiment de împlinire; dorinta de a face lucruri complete, duse la bun sfârsit; senzatie de închidere intr-un cerc, prizonier intr-o situatie ce se repeta în continuu; intimitate, prieteni apropiati, confidente, secrete destainuite, nevoie sau încercare de apropiere de cei din jur; nevoie de ocrotire, de protectie, de siguranta; uneori sentimentul ca te învârti în loc, fara sa poti înainta nicicum.

CERCEI: bârfe, taine împartasite.

CERE: (ceva) lipsuri, nevoi, dorinte neîmplinite; (iertare) sentiment de vinovatie, greseli ce se cer recunoscute; mândrie exagerata.

CERNEALA: (albastra) legaturi cu birocratia; planuri noi; bârfe; (rosie) greseli, avertizare, atragerea atentiei cu privire la unele incorectitudini; (neagra sau de alte culori) inspiratie în domenii artistice; (varsata) imaginatie debordanta; (calimara) mari talente artistice, calitati nepuse în evidenta; creativitate, inventivitate, inspiratie, mari resurse creative.

CERSETOR: nesiguranta, instabilitate, lipsuri, nevoie de ajutor, umilinta, situatii penibile, supunere, deznadejde.

CETATE: forta, rezistenta, sanatate, unitate, încredere, neclintire, nesupunere.

CEZARIANA: lipsa mijloacelor de a pune în practica un proiect important, piedici, solutii salvatoare, dar dificile si riscante si cu urmari neplacute; iesire din impas printr-o actiune de ultim moment.

CHEIE: secrete, ascunzisuri, actiuni sau trasaturi ascunse; interesul de a tine ceva secret; acces, posibilitatea de a patrunde intr-o noua etapa; (din aur sau alt material pretios) reusita, realizare rasunatoare; ambitii mari; inventivitate exceptionala, descoperirea unor solutii cu totul originale; (ruginita) traditionalism, conservatorism, teama de nou; te simti depasit, demodat, în urma; se cere o perioada de studiu sau acumulare de noi cunostinte pentru a te pune la curent cu noutatile; (pierduta) piedici, întârzieri, solutiile de pâna acum nu mai sunt bune; (gasita) solutie salvatoare, concluzie; întelegerea unei situatii; (cheile altcuiva) sfat de la persoane utile; (date altcuiva) sfaturi, prietenie, ajutor; (care nu se potriveste) se cere schimbarea directiei pe care actionai pâna acum; cautarea de noi solutii.

CHELIE: (daca nu ai chelie în realitate) probleme de sanatate; risc de stricare a imaginii publice sau a reputatiei; stricarea relatiilor cu superiorii; nesiguranta, teama de a fi desconsiderat; (daca ai chelie în realitate) întelepciune, inteligenta.

CHELNER: serviabilitate, supunere, ascultare, docilitate, sacrificiu, acceptarea pozitie de subaltern.

CHELTUI: (toti banii sau exagerat de mult) risc de faliment, de pierderi exagerate, risipa de energie sau de bani.

CHEMA: (pe cineva) nevoie de ajutor, de sfaturi, acceptarea propriilor limite; (esti chemat pe nume) nevoie de apreciere, de recunoastere a meritelor personale; reusita personala, ambitii de a ajunge cineva, de a te impune intr-un domeniu; satisfactie.

CHIBRIT: idee noua, început timid, dar care poate duce la rezultate mari; teama dar si dorinta de a te apropia de cineva; nevoie de dragoste; lipsa de energie, forte slabe.

CHIHLIMBAR: amintiri ale trecutului scoase la iveala, melancolie, dor, nostalgie; sinceritate.

CHILOTI: element de context ce vizeaza situatii intime, personale, pe care încerci sa le pastrezi ascunse; (fara chiloti) teama de a aluneca în ridicol; negarea instinctului sexual; nevoie exagerata de protectie; (doar în chiloti) te simti penibil, umilit, înjosit în fata altora; mari probleme materiale sau emotionale; vulnerabilitate; fragilitate emotionala.

CHINUI: (a te chinui) perioada dificila, temeri, anxietate, neliniste; (a chinui pe cineva) dorinte de razbunare, furie, indignare, revolta împotriva nedreptatilor, nevoia de a-ti apara interesele si de a-ti cere drepturile.

CHIOR: viziuni înguste, mentalitate rigida; incapacitatea de a observa unele detalii sau chiar ansamblul unei situatii; necesitatea de a te deschide în fata celorlalti, pentru a întelege mai bine unde te afli; necesitatea extinderii orizonturilor.

CHIPURI: (straine) element de context ce vizeaza diferitele laturi ale propriei personalitati, înca necunoscute; (vesel, comic, amuzant) nevoie de relaxare, de distractie; dorinte de timp liber reprimate; nevoia de a iesi din tipare, de a renunta la rigiditate; (fara trasaturi) sentimentul ca nu esti apreciat sau observat; marginalizare; (urât, monstruos) parere proasta despre propria persoana; neînceredere, autocritica, complexe de inferioritate; autosuspiciuni.

CHIRIE: element de context ce vizeaza lucruri care nu îti apartin, dar necesare evolutiei personale.

CHITARA: perioada romantica, plina de trairi intense, emotii puternice, sperante, asteptari, sentimente împartasite, pasiune, emotivitate; vezi si a cânta instrumente cu coarde.

CICATRICE: suferinte adânci, cu repercusiuni grave în prezent; urmari traumatizante ale trecutului; teama de a fi ranit din nou; lectii grave asumate, din care ai tras concluziile necesare pentru a nu gresi din nou; amintiri neplacute; traume ale trecutului, handicapuri, complexe care îti împiedica acum evolutia; dorinta de a ti se recunoaste experienta, uneori facând prea mult caz de suferintele de altadata, încercând sa fii privit ca un martir; dorinta de a fi compatimit.

CIMITIR: pierderea sperantei, neînceredere în viitor; teama de esec, de final, de piedici; nemultumire; dezinteres; teama de a merge mai departe; teama de a actiona; tristete, dorinta de transformare, schimbare, nou început; oboseala, nevoie de odihna, repaus; capat de drum, de etapa; (noaptea) anxietate, mari temeri, lucruri ascunse; final de etapa, cu teama de a începe o alta etapa; (ziua) curiozitate, nevoia de a înfrunta pericolul sau dificultatile; emotii intense; risc de boala, de stagnare în evolutie: uitare, regrete; final de etapa, cu speranta în ce urmeaza.

CINEMA: sentimentul ca esti simplu spectator la propria viata; nevoia de a te implica mai profund; superficialitate; lipsa de seriozitate, de profunzime; relatii formale.

CIOARA: egosim, narcisism, încredere prea mare în fortele proprii; egocentrism, aroganta, lauda de sine, înfumurare, tendinta subiectiva de a analiza situatia; lipsa de impartialitate si obiectivitate; dezamagire, tristete, izolare, singuratate, distantare, uitare, marginalizare.

CIOBAN: atractie spre lucruri pure, naturale, perfecte; nevoie de odihna, de izolare, de retragere din iuresul cotidian; nevoie de organizare, de conducere, de ghidare, de consiliere, de directionare, dar fara interventia concreta a altora; nevoia de supraveghere din partea unor persoane cu experienta; atentie, concentrare.

CIOC: capacitatea de a patrunde în miezul unei probleme, putere de întelegere si de convingere, întelepciune, capacitati intelectuale deosebite.

CIOCAN: forta de a merge mai departe, dorinta de a ajunge la realizari si rezultate concrete; nevoia de a reconstrui sau consolida unele aspecte ale vietii proprii; sâcâiala, dadacire, vorbarie obositoare; (lovindute peste degete) teama de a gresi, piedici din cauza complexelor sau temerilor ascunse; descurajare, frica de a continua; avertisment cu privire la unele greseli personale sau la directia de evolutie a unei situatii.

CIOCNI: (o masina) vezi accident de masina; (paharele) sperante de succes, nevoia de a fi apreciat, laudat, încurajat; dorinta de reusita; (oua) dorinta de a participa la o reuninune de familie, dor, nostalgie fata de copilarie sau timpuri apuse.

CIOCOLATA: perioada placuta, placeri, multumire; optimism, energie, vointa, curaj, actiune.

CIORAPI: (femeiesti) senzualotate, instinct erotic dezvoltat, placeri sentimentale, atractie fizica, pasiune, tentatii, ispite erotice; (cu firul dus) probleme în plan sentimental, marginalizare, concurenta, rivalitate pe plan sentimental, complex de inferioritate, nevoia de a face schimbari în plan relational; necesitatea de a recurge la schimbari de aspect exterior pentru a recapata încrederea de sine; (negri) nemultumiri, dezamagiri, teama de a pierde ceva de pret; teama de a fi parasit; (barbatesti) vezi sosete.

CIRC: (clowni) vezi clown (acrobati) vezi acrobat; (dresori, animale, elemente de forta si risc) încercarea fortelor, dar numai în scop demonstrativ, pentru a dovedi ceva cuiva; controlul propriilor porniri si impulsuri; autocontrol, cenzura, chibzuinta, cumpatare; necesitatea de a înfrunta pericolul.

CIRCULATIE: (întrerupta) senzatia ca stai în loc sau înaintezi cu greu; blocaj în evolutie sau în comunicare; evolutie lenta; (trafic aglomerat) suprasolicitare, oboseala, lipsa timpului liber, necesitatea de a urma reguli stricte, supunere, oprelisti, întârzieri, incapacitatea de a te descurca singur; izolare, marginalizare; (dirijata de un agent de circulatie) cenzura, oprelisti, restrictii impuse, reguli stricte, senzatia ca esti eternul subaltern, necesitatea de a te supune unei autoritati superioare; libertate limitata de miscare sau de expresie.

CISMEA: repaus dupa munca, revitalizare, destindere, relaxare intr-o atmosfera placuta; relatii sentimentale intr-un cadru simplu, arhaic, pitoresc, natural.

CITI: interes, participare si implicare în viata sociala; capacitatea de ai asculta eficient pe ceilalti, dorinta de a cunoaste, nevoia de a acumula noi cunostinte sau de a face noi cunostinte; (carti sau ziarul) vezi carte; (scrisoare) asteptare, dor, nostalgie, marginalizare, izolare, dorinta de a intra în contact cu lumea; (afis) vezi afis; (a nu putea citi) piedici, probleme, comunicare ineficienta; nu esti îndeajuns de deschis fata de ceilalti; detasare, raceala, indiferenta, ignorare, dezinteres fata de ceilalti.

CIUBUC: nevoia de a stimula evolutia lucrurilor; interventii suplimentare, tendinta de a scoate un profit cât de mic din actiunile cotidiene.

CIUPERCA: (comestibila sau frumoasa) avansare, evolutie profitabila, aglomeratie de evenimente, succese sau laude; prosperitate, abundenta; (otravitoare sau neaspectuoasa) amagire, iluzii desarte, riscul de a fi înselat sau indus în eroare.

CIZME: (încaltate) dorinta de schimbare, de modificare a unor situatii existente; intentii de calatorie; mobilitate, adaptabilitate, flexibilitate; (descaltate) întârzieri în calatorii; nevoie de odihna, repaus, detasare de probleme cotidiene.

CLASA: (cu elevi) relatii sociale, colaborare, necesitatea de a acumula noi cunostinte sau informatii; pozitie de subaltern, supunere în fasa autoritatii sau a superiorilor; (goala) necesitatea de a te descurca pe cont propriu, bazândute pe informatiile acumulate pâna acum.

CLADIRE: proiecte, planuri, idei pe plan profesional sau familial.

CLATITE: organizare, necesitatea de a duce la bun sfârsit etapa actuala a proiectelor proprii, înainte de a ataca o alta etapa; sistematizare.

CLEI: angajament, implicare, fidelitate, legaturi durabile, contracte ferme, relatii serioase, sarcini asumate cu multa responsabilitate; (nu te mai poti deslipi) senzatia de sufocare, de implicare prea profunda intr-o relatie sau situatie ce a scapat de sub control.

CLEPSIDRA: evolutie lenta, rabdare, asteptare, proiecte în plina desfasurare; (cu nisipul pe terminate) nerabdare, agitatie, stress, graba, senzatie de neliniste din cauza apropierii unui capat de drum sau de etapa.

CLESTE: blocaje în comunicare, raceala, distantare, înstrainare, neîncredere, relatii tensionate, închidere în sine, limitarea confidentelor.

CLOPOT: avertizare, pericol; tristete, pesimism, melancolie, teama de esec, de final, de pierderi; apropierea lucrurilor de un sfârsit, fara a mai putea controla situatia; analiza activitatii proprii de catre altii; control; suprasolicitare, stress, emotivitate.

CLOWN: nesabuinta, inconstienta, o doza de nebunie, asumarea riscului fara a întelege consecintele, iresponsabilitate, idealism, ignorarea realitatii; falsitate, fatarnicie, minciuna, dualism, doua fete, niciodata nu stii cum sa privesti o situate, în gluma sau în serios; destindere, relaxare, gluma, placere.

COADA: (de animal) simtul orientarii, echilibru, cumpatare, protectie, stabilitate; (de rochie) vezi trena; (de par) vezi codite; (rând) evolutie lenta, asteptare, rabdare, na sosit înca momentul; pozitie inferioara, de subaltern, marginalizare, sentimentul ca esti ignorat.

COARNE: (mici, de ied) rasfatare, alintare, capricii, toane; (mari, de cerb sau de bovine) risc de tradare, teama de a fi atacat, pericol.

COBORÎ: (o panta) aprofundarea unei situatii; interes; nevoia de a cunoaste toate datele problemei; dorinte ascunde; element de context ce vizeaza lucruri necunoscute, care trebuie studiate cu mai multa atentie; (intr-un loc necunoscut: beci, pasaj, subteran, fântâna etc) asumarea unor riscuri; teama de necunoscut; nevoia de a înfrunta pericolul si necunoscutul; (de undeva de deasupra pamântului pâna pe sol; o scara, din copac etc) stabilitate, siguranta, realism, revenirea cu picioarele pe pamânt; încredere în fortele proprii; conservatorism, teama de aventura sau hazard.

COCOR: (stol pe cer) speranta, asteptarea vremurilor mai bune, revigorare, amelioare a unei situatii dificile, dorinta unui nou început; (în zbor) dorinte de marire, de realizare; nevoie de independenta, de libertate, dorinta de a evada din cotidian, de a scapa de constrângeri; (pe sol) cionstrângeri, sarcini care îti limiteapa libertatea, incapacitate de a te relaxa.

COCOS: mândrie, vanitate, aroganta, încredere deplina în fortele proprii, dorinta de a domina, caracter autoritat, conducator; (lupta de cocosi) agresivitate, impulsivitate, atacuri verbale sau chiar fizice, certuri, conflicte, dorinta de a iesi învingator din situatii conflictuale.

COCOSAT: griji apasatoare, stress, suprasolicitare, oboseala; umilinta, modestie, înjosire, acceptarea unei pozitii defavorizante, parere proasta despre sine.

COLAC: (de salvare) nevoie de a primi ajutor; neputinta, disperare, posibilitatea de a face fata unei situatii dificile; sansa de a trece cu bine printr-o problema; (de pâine) vizite, musafiri, primire buna, atmosfera placuta, te simti în largul tau; (de înot) sprijin pentru a merge mai departe, pentru a ajunge la un scop; suport moral.

COLIVIE: (goala) risc de a fi înselat sau posibilitatea de a te elibera dintr-o situatie sufocanta; (cu pasari sau animale) restrictii impuse, libertate limitata, supunere în fata altora; satisfacerea placerilor altora în defavoarea ta; spirit de sacrificiu; altruism, generozitate; capacitatea de a se darui altora.

COLT: (de cladire) element de context ce vizeaza lucruri sau situatii neasteptate, necunoscute înca, ce urmeaza sa apara; (de camera) izolare, singuratate, pedeapsa, teama de a gresi sau de a fi pedepsit; rezerve, timiditate, teama de a actiona sau de a iesi în evidenta; umilinta, retragere; (de pâine, rupt) începutul unei actiuni; entuziasm, nerabdare de a actiona; (de pâine, ramas) sfârsitul unei actiuni; (de masa) marginalizare, uitare, pozitie de subaltern, sentimentul ca nu esti luat în consideratie sau esti anume dat la o parte; (de pagina, îndoit) amintiri, melancolie, uzura morala, oboseala psihica, necesitatea de a lua o pauza sau de a-ti împrospata memoria; (de batista, înnodat) atentionare, amintire, rememorarea unor situatii sau evenimente din trecut, reîmprospatarea memoriei; (de strada) probleme materiale, umilinta, acceptarea temporala a unei situatii înjositoare.

COMETA: element de context de vizeaza un eveniment important, rar, special si cu urmari deosebite; semn bun; speranta.

COMOARA: (în cautarea unei comori) deruta, lipsuri, nevoia unei schimbari favorabile; (în pamânt sau în pestera) necesitatea de a-ti sonda propria constiinta pentru a descoperi resurse proprii de valoare; (descoperita) gasirea unei solutii importante, protectie, sprijin.

CONDUCE: (masina) nevoia de organizare, implicare, concentrare; asumarea responsabilitatilor; putere, dominare, spirit întreprinzator, autoritate; stabilitate emotionala, necesitatea de a dovedi ca esti un om de încredere; (altul conduce masina) nevoia de a învata de la altul, înca nu esti apreciat la justa valoare, nevoia de a acumula experienta înainte de a ti se oferi un rol important; imaturitate, pozitie de subaltern; (a conduce pe cineva la gara) sprijin în probleme relationale sau de comunicare; sfat din partea unor persoane cu experienta.; (a conduce pe cineva la aeroport) sprijin în probleme profesionale; consiliere, sfat din partea unor persoane cu experienta; (a conduce pe cineva la autogara) sprijin în probleme financiare; împrumut, credit, sfat din partea unor persoane cu experienta.

CONFUNDA: (confunzi pe cineva cu altcineva) inducere în eroare, aparente înselatoare, fatarnicie, risc de a aprecia gresit pe cineva; impresie gresita; (esti confundat cu altcineva) riscul de a fi apreciat gresit; mari pretentii din partea celorlalti; se asteapta mult de la tine; teama de a nu fi la nivelul asteptarilor celorlalti; riscul de a crea o imagine falsa sau incorecta despre tine; nevoia de a-ti impune mai mult individualitatea si personalitatea.

CONSTRUI: element de context ce vizeaza planuri sau proiecte în desfasurare sau pe cale sa fie începute în orice plan al vietii, dorinta de schimbare, de noutate, de a crea ceva concret, de a da nastere unui lucru important în viata, dorinta de implicare totala în iuresul vietii, fara a mai fi simplu spectator; evolutie lenta, ce cere rezistenta si rabdare.

CONTRADICTIE / CONTRAZICE: (contrazici pe altii) revolta, nemultumiri, dorinta de a face ordine sau dreptate intr-o situatie

COPAC: când este reperul principal al visului, si nu simplu element de decor, reprezinta propria fiinta. (înverzit, frumos, viguros) stare de sanatate buna, multumire, încredere în fortele proprii, speranta; (desfrunzit, uscat, fragil, taiat, doborât) stare de sanatate precara, vulnerabilitate, emotivitate sporita, nervozitate, pesimism, devitalizare, oboseala, neîncredere, deznadejde, dezamagire, nevoia de a fi ocrotit, stimulat, încurajat; (înflorit sau cu fructe) stare de sanatate buna, speranta, optimism, încredere, mari asteptari de la propria persoana, suflu nou în viata actuala, noutîti, schi,bari favorabile, speranta; imaginatie, inspiratie, aspect placut; simpatie; (înalt, suplu ca plopii) dorinta de realizare prin energie, dinamism, implicare totala, munca, inspiratie, adaptabilitate; (înalt, puternic ca stejarii) dorinta de realizare prin concentrare, stabilitate, perseverenta, seriozitate, impresie buna, (la umbra unui copac) supunere, retragere, izolare, pozitie de subaltern, complex de inferioritate, timiditate, complacere în a sta sub autoritatea cuiva; nevoie de ocrotire, teama de a-ti asuma responsabilitati; (puieti abia iesiti) nevoie de ocrotire, nesiguranta, teama de a nu fi atacat, dorinte de realizare, dar incapacitate momentana de a da nastere unor rezultate promitatoare; nevoia de a acumula experienta; imaturitate; (scoarta de copac) vezi coaja.

COPIL: poate reprezenta propriul eu sau sufletul; nevinovatie, nevoie de ocrotire, vulnerabilitate, fragilitate, simplitate, lucruri naturale, simple, fara complicatii, sinceritate, imaturitate, lipsa de griji, teama de responsabilitati; dorinta de a-ti pastra inocenta si la maturitate; (nou nascut) vezi bebelus.

COPT: (fruct, pâine) maturitate, experienta, bune cunostinte intr-un domeniu; buna pregatire, evolutie.

COR: nevoie de colaborare, coooperare, unirea fortelor, cunostintelor sau talentelor intr-un scop comun, pentru a face o impresie buna; întelegere, armonie.

CORABIE: (pe apa) evolutie lenta, nesigura, instabila; emotivitate sporita, teama de actiona, dar esti constient ca trebuie sa înfrunti greutatile si necunoscutul; (în port) teama de a actiona; liniste aparenta; izolare, neimplicare; distantare, dorinta de a sta deoparte; timiditate, cu teama de a înfrunta greutatile; (cu pirati sau prinsa în furtuna) pericole; sentimentul ca poti gresi din clipa în clipa; teama de a înfrunta pericolele; incertitudini, temeri profunde, complexe, inhibitii, impunerea de constrângeri de unul singur pentru a nu gresi; (naufragiu) vezi naufragiu; (în deriva, abandonata sau parasita) deruta, dezorientare, izolare, tendinta de a-ti face rau singur, sentimentul ca esti parasit, abandonat, uitat, marginalizat, dispretuit, neapreciat de catre ceilalalti, si mai ales de catre prieteni si persoane apropiate; (naufragiu, corabie scufundânduse sau prinsa intr-un accident pe mare) mari probleme pe plan emotional, suprasolicitare nervoasa, stress, emotivitate, zbucium sufletesc, neîntelegeri în cuplu sau în relatiile cu cei dragi; depresie, pesimism, gânduri negative, disperare, neîncredere în viitor.

COROANA: (regala) laude, aprecieri, onoruri; mândrie, autoritate, încredere deplina în propria persoana; dominare, stapânire de sine; (coronita de flori sau de lauri) laude, recompense, dorinta de a fi apreciat; speranta în realizari deosebite; (coronita din flori de câmp) timp liber, placere, perioada fericita, lipsita de griji, romantism, idila, flirt, afectivitate sporita; nevoia de a-ti împartasi sentimentele; (de flori, jerba) (auto)compatimire, respect; depresie, pesimism, pierderea încrederii; nevoia unui stimulent; nevoia de a te sti apreciat sau respectat; regret, nevoia de a fi luat în consideratie.

CORP OMENESC: expresia exterioara a trairilor interioare; (de femeie) senzualitate, vulnerabilitate, sensibilitate, supunere, placeri, armonie; (de barbat) energie, dinamis, initiativa, putere, virilitate, convingere, dominatie, agresivitate, impulsivitate.

CORT: nesiguranta, instabilitate emotionala, familiala sau profesionala; neîncredere; nevoia de ocrotire si protectie; (mai multe în camping) vezi camping; (de tigani) schimbari dese, nesiguranta, instabilitate, mobilitate, flexibilitate, adaptabilitate; (de circ) dese schimbari de dispozitie, de la bucurie la tristete, de la seriozitate la superficialitate, intr-o clipa.

CORTINA: (închisa) secrete, ascunzisuri, dedesubturi necunoscute, imprevizibilul; (deschisa) sinceritate, deschidere, actiuni pe fata.

COST: evaluare corecta a unor situatii, nevoia de a te aprecia la justa valoare; (prea mare) lucruri pe care nu ti le poti permite, mari sacrificii ce trebuie facute cu buna stiinta, lipsuri materiale, limite, constrângeri; supraapreciere; tendinta spre îngâmfare, aroganta, mândrie, încredere prea mare în fortele proprii; (prea mic) posibilitati mai mari decât cele folosite, calitati nefolosite, talente ascunse, inactivitate, pasivitate, neimplicare, desi esti capabil de realizari deosebite; subapeciere, modestie, trai decent, fara excese; cumpatare, echilibru.

COSTUM: (de haine, barbatesc) relatii oficiale, de serviciu, seriozitate, sobrietate, necesitatea de a face impresie buna, (de haine, femeiesc) seriozitate, necesitatea de a-ti demonstra bunele intentii si calitati: (femeie în costum barbatesc) dorinta de a fi tratat la acelasi nivel cu barbatii sau superiorii; dorinta de a face impresie buna; independenta, rezistenta, detasare; insensibilitate; (de baie) necesitatea de a te limita la strictul necesar; sinceritate, corectitudine, prudenta; (de scafandru, de protectie sau de schi) nevoie de protectie în fata greutatilor; (de carnaval) atmosfera placuta, veselie, dar fatarnicie, superficialitate si falsitate în relatiile cu ceilalti.

COS: (de rachita) romantism, naturalete, întoarcerea la lucrurile simple, simplitate, lipsa pretentiilor; îndemânare, pricepere; (de hârtii) renuntarea la un proiect, element de context ce vizeaza pierderea timpului cu lucruri inutile; relatii cu oficialitatile; (de fum) element de context ce vizeaza consecinte concrete, elemente vizibile, evidente ale unor actiuni actuale; eliberare de lucruri inutile; (cu flori) fericire, dragiste, nevoie de afectiune si atentie; recunoasterea unor merite; dorinta de succes; (de baschet) vezi baschet; (cu fructe sau cu mâncare) intentii de drum; sperante de reusita; asteptarea unor rezultate favorabile; (cosuri pe fata) teama de compromitere, de rusine, de a gresi; dorinta de a face impresie buna; nemultumiri; încercarea de a înlatura o neplacere; încercarea de a-ti salva reputatia; influentabilitate în fata bârfelor si intrigilor; teama ca nu faci fata situatiei; ezitare, izolare, fuga din fata greutatilor; timiditate, rezerva, frica.

COT: (la brat) nevoia de a trece peste obstacole sau de a înfrânge dusmanii, nevoie de afirmare; mobilitate, libertate de miscare si de expresie; adaptabilitate; pricepere, îndemânare; (a te lovi la cot) suferinta intima temporara, pe care încerci sa nu o arati si altora; nepasare aparenta.

COVOR: (întins pe jos) invitatie, musafiri, sentimentul ca esti bine primit, simpatie, întelegere; (facut sul) posibilitati de schimbare, înca fara rezultate concrete; provizorat; transformare, perioada de schimbari; (de flori sau presarat cu flori) buna întelegere, buna primire, confort, atmosfera placuta, laude, recompense, dorinta de recunoastere a meritelor; sarbatoare, participare la evenimente importante.

COZONAC: (facând aluatul) vezi aluat; (mâncând); (crescut frumos) sentimentul ca evoluezi, progres, multumire, satisfactie, imaginatie, prosperitate, perioada rodnica si favorabila, îndestulare, suficienta.

CRANIU: mister, teama, pericol, avertisment; idei care pot duce la mari realizari; urmari ale trecutului care provoaca suferinte.

CRATER: (de vulcan) pericol iminent, posibile rasturnari bruste de situatie; nesiguranta, instabilitate, echilibru precar în ceea ce faci; urmari ale unor probleme mai vechi; mari talente ascunse; (de meteorit) urmari tragice ale unui esec; deprimare, incapacitate de a-ti reveni dupa o perioada dificila.

CRAVATA: (barbat cu cravata) dominare, prestanta, autoritate, imagine buna; (facând nodul la cravata) dorinta de a face impresie buna; (de pionier sau de cercetas) angajament, disciplina, nevoia de a face parte dintr-un grup, lucru în echipa.

CRACIUN: (sarbatori) reusita, succes, protectie, ocrotire, siguranta, bucurie, veselie, perioada placuta cu prietenii sau cu familia; dorinta de a reîntâlni membri ai familiei; surprize placute; amintirea unor vremuri frumoase din trecut; (Mos Craciun) ajutor prietenesc, protectie, recunoasterea meritelor, dorinta de a fi ocrotit, apreciat, recompensat.

CRAPATURA: (în zid, la usa etc) nereguli ce trebuie rezolvate; lacune; lipsuri; aspecte minore neglijate pâna acum, dar care pot provoca mari probleme.

CREANGA: (înflorita, înmugurita, înfrunzita) protectie, prietenie, idei noi, creativitate, imaginatie, dorinta de a face ceva concret si durabil, cautare de noi solutii favorabile; nevoia de odihna, de relaxare; imaginatie, inspiratie; (rupta, desfrunzita sau uscata) fragilitate, neglijenta, uitare, marginalizare, pierderi, riscuri, greseli, lipsa de inspiratie sau de imaginatie.

CREIER: idei exprimate si altora, mare capacitate de expresie, comunicare eficienta; relatii cu superiorii, sefii; dorinta de a te impune în fata celorlalti; idei noi, proiecte, activitate intelectuala intensa; stress, suprasolicitare; chibzuinta, ratiune, nevoia de a medita profund asupra unei probleme înainte de a actiona.

CREION: (scriind cu el) rezultate efemere, care nu vor ramâne; uitare; aspecte legate de orice activitate creativa sau artistica; (ascutit sau ascutind) dorinta de a da nastere unor priecte deosebite; inspiratie; lucru în desfasurtare la unele proiecte personale; dorinta de a te apuca de lucru; (cu vârful rupt sau foarte scurt) lipsa de inspiratie, rezultate slabe în activitati creatoare de orice fel; dezamagire; teama de a continua; (colorate) imaginatie bogata, inspiratie, dar rezultate superficiale.

CREMA: (de tort) alegerea celei mai bune variante; nevoia de a face o selectie; alegerea celui mai bun dintr-o competitie; (de ghete) aparente înselatoare; necesitatea de a face o impresie ai buna; dorinta de cizelare, de rafinare personala, pentru a lasa o imagine favorabila; (cosmeica) vezi cosmetica.

CRESTE: (o planta) evolutie lenta, dar sigura; asteptare pâna la primele rezultate pozitive; dorinta de a ocroti pe cineva; instinct matern; (a se mari) vezi marit; (aluatul) vezi aluat.

CRIMA: sentiment de vinovatie, rusine, teama, neputinta, teama de a raspunde de propriile fapte, tentatia de a comite o incorectitudine, o neregula sau o ilegalitate; risc de a gresi sau de a face rau cuiva, chiar si neintentionat; probleme grave în viata ta, greu de rezolvat.

CRIN: (închis) mari sperante romantice, dorinte secrete, sentimente profunde, dar neexprimate, timiditate, incapacitatea de a-ti exprima sentimentele, dorinta de a fi iubvit si protejat, fragilitate si vulnerabilitate pe plan emotional sau sentimental; (deschis) puritate, nevinovatie, armonie, dragoste platonica, de la distanta, mari alteptari pe plan sentimental; pasiune, sinceritate, idolatrie.

CRISTAL: (obiecte din cristal) claritate, limpezime, concentrare, putere de întelegere a situatiilor în care te afli, discutii clarificatoare sau justificatoare; sinceritate, transparenta totala, corectitudine; (piatra bruta sau cuart) forte ascunse, latente; rezistenta, mari capacitati ascunse; încrederea în ajutorul divin; sanatate buna; supliment de energie; (cristal spart) fragilitate, vulnerabilitate în fata loviturilor soartei; aparente înselatoare; noroc.

CROCODIL: aspecte legate de cele mai periculoase sentimente personale, unele din ele reprimate sau nerecunscote de catre tine; amenintare, falsitate, suferinta, critica, probleme sentimentale, pericol, regrete tardive.

CRUCE: (facânduti cruce) aspecte neasteptate, care te iau prin surprindere; speranta în ajutor divin; încredere, credinta, teama de necunoscut; (de mormânt) aspecte legate de lucruri importante în viata, de un final de etapa, o schimbare; indecizie, teama; (tinuta în mâna sau la gât) nevoie de ajutor sau de aparare, suferinta, obligatii ce trebuie îndeplinite; (crucea rastignirii) vezi crucifix.

CRUCIFIX: avertisment, pericol grija sporita de a nu fi tradat sau înselat de cei apropiati; capacitate de sacrificiu pentru binele altora.

CUC: (auzind cântând) schimbari spre bine, revigorare, rezolvarea unor probleme, însanatosire, trecerea peste dificultati; (vazând în cuib sau zburând) indiferenta, fuga de raspundere, ignoranta, dispret fata de obligatii, lene.

CUIB: (cu oua sau pui) cautarea mijloacelor de a-ti pune în practica ideile; sperante în rezultate favorabile; initiative noi; începutul unor nou actiuni; (de pasare) proiecte pe cale sa demareze; (gol) lipsa oricaror mijloace de a pune în oractica unele idei; dezamagire; lipsa de inspiratie; incapacitate de concentrare.

CUIE: mici suparari, critici, neplaceri; inconveniente, bârfe, calomnii; manipularea gândirii altcuiva; neliniste din cauza unor fleacuri; enervare; (cui de agatat) vezi cuier.

CULEGE: (surcele) evolutie lenta, e nevoie de rabdare, de acumulare de noi mijloace si cunostinte, pasi marunti; teama de lipsuri materiale; (flori) melancolie, timp liber, romantism, dor; (fructe, legume, recolta) laude, recompense; (obiecte în dezordine) nevoie de rigoare, ordine, disciplina; punerea la punct a propriei vieti.

CULOAR: (coridor) perioada de trecere, situatie în plina evolutie, posibilitate de schimbare de directie; alternative; (în vagon) restrictii, evolutie împiedicata, nevoia de a urma un curs prestabilit de altii, incapacitate de exprimare sau de miscare dupa propria voie; libertate aparenta intr-o situatie care înainteaza dupa alte legi decât cele proprii.

CUMPANA: (de fântâna) indecizie, nevoia de a cântari bine o situasie înainte de a lua o hotarâre; nevoia de a ajunge la un echilibru.

CUNOASTE: (a cunoaste pe cineva din vis) aspecte legate de lucruri familiale, obisnuite, cunoscute; (a nu cunoaste pe cineva) nevoia de a acumula noi cunostinte, experienta, informatii; lipsa de mojloace pentru a pune în practica un priect; limite, teama de incapacitate; (a cunoaste un lucru) avantaj în fata altora.

CUPTOR: (încins, cu foc aprins) evolutie rapida, mare entuziasm si pasiune, transformari bruste, initiativa, actiune, creativitate, abundenta de idei, originaliatte, aglomeratie de evenimente; dragoste pasionala; dorinta de a uita, de a arunca amintiri vechi, chinuitoare; (stins) saracie, lipsa de inspiratie si de mijloace de a continua proiectele personale; perioada de stagnare, goala de evenimente, pasivitate, timp pierdut, plictiseala, rutina, monotonie, obisnuinta.

CURCUBEU: vesti bune, schimbari nesperate, bucurie, noroc, sentimentul de protectie si sigzranta, încredere, speranta, multumire.

CURGE: (apa încet) rabdare, asteptare, enervare; risc minor, dar care ar putea aduce mari probleme; (apa cu putere) pasiune, entuziasm, initiativa, implicare; (sânge) neregula în cursul evenimentelor; ceva nu merge bine; mic obstacol, dar periculos.

CURTE: (interioara) element de context ce vizeaza aspecte necunoscute, intime sau neacceptate de tine însuti; (curtea casei) element de context ce vizeaza aspecte personale, intime, fara legatura cu cei din jur; (cu animale) galagie, aglomeratie, incapacitatea de a te concentra, hais, dezordine; (regeasca) dorinta de a sta în companii selecte; ambitii de marire; (gospodarie de tara) responsabilitati, libertati personale limitate, munca, efort, griji.

CUSCA: limitarea libertatii, sentiment de claustrare, de obstructionare a propriilor initiative; supunere, program sau reguli impuse; sarcini ce trebuie îndeplinite.

CUTIE: element de context ce vizeaza continutul, fondul, esenta unor evenimente din viata actuala; (de carton) economii de scurta durata; doresti sa tii ceva secret, dar protectia este instabila si nesigura; (de lemn) acumulare de rezerve de energie sau de bunuri pe termen lung, protectie stabila; (de bomboane) prietenie, împacare, obligatii ce trebuie respectate, nevoia de a câstiga încrederea sau atentia cuiva; (postala) asteptarea unor vesti sau a unor evenimente noi în viata ta; deschidere catre noi relatii în societate.

CUTREMUR: mari probleme materiale, schimbare majora, surpriza neplacuta, vesti zguduitoare; (urmarile unui cutremur) vezi catastrofa.

CUTIT: pericol, amenintare, teama de a actiona de frica esecului; agresivitate, impulsivitate, mare forta fizica; energie, gânduri negative.

[get this widget]

Read More...
AddThis Social Bookmark Button