Vrajitoare - Vrajitoarea Rodica Tamaduitoare - Vrajitoare

Vrajitoare, vrajitoarea, vrajitoare romania, magie, descantece, descantec , blesteme, blestem, dezleaga cununii, farmece, magie in cafea, tamaduitoare, prezice viitorul , ghiceste, amulte, amulte protectoare, mama omida, vrajitoarea rodica, voodo, regina magiei, magie , datul in carti , cum se fac farmece , carti de tarot , ghicit in cafea , totul despre tarot , prezicatoare

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe

Vrajitoare Romania Rodica Gheorghe
vraji vrajitoare farmece magie romania wicca vrajitoare vrajitoare

Samuel Morse  

27 Aprilie 1791 - S-a nascut Samuel Morse, inventatorul codului Morse

Samuel Finley Breese Morse (n. 27 aprilie, 1791 – d.2 aprilie, 1872) a fost pictor si inventator american. A realizat in anul 1837 un aparat electromagnetic pentru telegrafie, brevetat in 1840 si a inventat in 1838 alfabetul care-i poarta numele, folosit si in prezent.

Samuel Morse a creat alfabetul Morse - in care literele sunt reprezentate prin combinatii de semnale scurte si lungi - in jurul anului 1838. El a identificat literele cel mai des folosite si le-a asociat semnale scurte (pentru "e", un singur punct); celor mai putin folosite (de exemplu "q"), le-a asociat semnalele cele mai lungi.

Alfabetul inventat de Morse a simplificat trimiterea de mesaje telegrafice, acesta putand fi scris sub forma de puncte si linii sau semnalizat cu lumini intermitente sau cu semnale radio. Apelul international de pericol, SOS - 3 puncte, 3 linii, 3 puncte - a fost introdus in 1912, la 40 de ani dupa moartea lui Morse. Expresia des folosita de acesta, "Save Our Souls"( "salvati sufletele noastre"), a aparut ceva mai tarziu.

[get this widget]

AddThis Social Bookmark Button

0 comentarii

Trimiteți un comentariu